Sport

2016.02.29. 17:06

Hat pontot hozott Egerszegről a HVSE sakkcsapata

Szombathely - A tabellán harmadik Haladás-Infraplan NB I-es sakkcsapata a negyedik zalaegerszegieknél 6-6-os döntetlennel nyitotta az évet.

Horváth Erika

Z.Csuti-Hydrocomp SK- Haladás VSE-Infraplan 6-6. - Zalaegerszeg, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A bajnokság 5. fordulójában, a 2016-os év első mérkőzésén a sokszoros bajnok, de már (még) nem a régi fényében tündöklő Zalaegerszegnél vizitált a Haladás. Az időközben NB I/B-t is megjárt, de már ismét erős középcsapattá érett hazaiak a lehető legerősebb összállításukban ültek asztalhoz - alaposan megzavarva ezzel a szombathelyieket. Mindenki más ellenféllel került össze, mint akire számított.

Vajda Levente-Jankovic Alojzije 1/2-1/2. Jankovic gyalogelőnyt szerzett, de ez a végjátékban az ellentétes színű futók miatt nem volt érvényesíthető.

Szabó Gergely András-Ruck Róbert 1/2-1/2. Ruck nagymesternek kicsit hátrányosabb állásban küzdenie kellett a fél pontért.

Németh Miklós (jobbról) leiskolázta horvát nagymester ellenfelét. Mellette Ruck Róbert. Fotó: Unger Tamás

Lalic Bogdan-Németh Miklós 0-1. A legnagyobb meglepetést a horvát nagymester csapatba kerülése okozta. De Németh Miklóst ez egyáltalán nem zavarta meg, nemes egyszerűséggel leiskolázta ellenfelét; a 38. lépésben erőteljes királyszárnyi támadással megadásra kényszerítette.

Horváth Ádám-dr. Kovács Gábor 1-0. A szombathelyi sakkozó hosszú, maratoni küzdelem után maradt alul, miután abszolút döntetlen állásban az ötórás parti végén elnézett egy egyszerű kötést.

Czebe Attila-Kiss Attila 1/2-1/2. Kiss Attila a középjátékban elfogadta ellenfele gyalogáldozatát, emiatt védekezésre kényszerült, de a döntetlent gond nélkül szállította.

Mészáros Tamás-Kristic Uros 1/2-1/2. Kristic térhátránnyal küszködött, de az időzavarban ötletesen kivágta magát. Még a győzelem is elérhető közelségben volt, de azt riválisa meghiúsította.

Tésik Csaba-Ruck Tamás 1-0. A középjáték során kissé hátrányosabb állásba került Ruck Tamás és a végjátékban vesztett.

Horváth Tamás-Farkas Gábor 1-0. A Magyar Sakkszövetség alelnökének királyszárnyi támadásával szemben Farkas tehetetlennek bizonyult.

Horváth Gyula-Sárdy Péter 0-1. Sárdy folytatta ragyogó szereplését, negyedik NB I-es partiját is megnyerte. A megnyitásban minőségelőnyt szerzett, majd a technikai részt is sikerrel oldotta meg.

Mádl Ildikó-Lakos Nikoletta 1/2-1/2. Az olimpiai bajnok és Lakos találkozója barát(nő)i döntetlennel zárult.

Dobos József- Nagy Bence 1/2-1/2. Nagy Bence is viszonylag gyorsan befejezte, ellenfelével a középjátékban egyeztek meg a döntetlenben.

Bali Ádám-Czupor Attila 0-1. Sikeres volt a HVSE újoncának bemutatkozása a felnőtt csapatban, sötéttel könnyű győzelmet aratott.

A négyszeres bajnoki bronzérmes Haladás őrzi harmadik helyét a táblázaton. Győzött: Németh M., Sárdy, Czupor. Remizett: Jankovic, Ruck R., Kiss A., Kristic, Lakos, Nagy B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!