Sport

2016.02.23. 15:27

Móricz bajnok 400-on, a HVSE-váltó ezüstérmes

Budapest - Négy dobogós helyezés fűződik a Haladás VSE atlétáinak nevéhez a felnőtt fedettpályás országos bajnokságon. Móricz Bálint 400 méteren bajnoki címet szerzett. A HVSE futófolyosóját nélkülözni kényszerülő csoport nagyszerűen szerepelt.

Horváth Erika

A Haladás VSE hat atlétával vett részt a felnőtt országos fedettpályás bajnokságon. Lengyák György tanítványai egy kivétellel dobogóra is állhattak. A férfi 400 méteres síkfutásban ketten is. A betegségéből felépült Móricz Bálint 48,24 másodperccel bajnoki címet szerzett, Kemény Dávid pedig 48,83-dal a bronzérmes lett a gödöllői Végvári mögött.

A fedettpályás ob-n érmes Haladás-versenyzők. Balról: Móricz Bálint, Boda Boldizsár, Pap Kristóf, Jagodics Dennis, Kemény Dávid (Fotó: Lengyák György)

A HVSE további két fiatal versenyzője is az első nyolcban zárt: Jagodics Dennis 49,57 másodperces megyei ifjúsági csúccsal hatodikként, míg Boda Boldizsár 49,94-dal nyolcadikként zárt.

Másnap ugyanez a négy versenyző próbálta meg elhódítani az Európa-bajnoki ezüstérmes Deák Nagy Marcellal felálló Gödöllői EAC-tól a bajnoki címet 4x400 méteren. Az előző napi 400 sokat kivett a vasiakból, igazán jól ezúttal csak a szombaton halványabb Boda futott. Huszonkét századmásodperccel a gödöllőiek voltak gyorsabbak (3:14,77), a 3:14,99 percet tudó Móricz Bálint, Boda Boldizsár, Jagodics Dennis, Kemény Dávid összetételű kvartett ezüstérmet vehetett át.

A junior világbajnokságra készülő Pap Kristóf megszerezte első felnőtt bajnoki érmét: távolugrásban 7,16 méterrel lett harmadik. A hármasugró Bartalos Dávid is életet legjobb felnőtt bajnoki helyezését érte el 14,20 méterrel megyszerzett hatodik hellyel. Először lehetett részese felnőtt ob-döntőnek Kiricsi Berill, aki a női 60 méteres gátfutás legjobb nyolcasában a hetedik helyen ért célba - ideje 9,19 másodperc.

A hétvégén (szombaton és vasárnap) az ifjúsági és junior atléták fedettpályás bajnokságát rendezik meg a Syma csarnokban. A szombathelyi Sugár úti dobópályán pedig - a Dobó SE szervezésében - szombaton a felnőtt és ifjúsági téli dobó ob-t bonyolítják le.

Móricz Bálint, Vígvári Szabolcs és Kemény Dávid 400 m síkfutás

Jagodics Dennis 400 m 49.57 ifj. megye csúcs

Bartalos Dávid hármasugrás

60 m női gátfutás döntő (2-es pályán Kiricsi Berill)

Pap Kristóf távolugrás

Pap Kristóf távolugrás 1 - lassítva

4x400 m-es férfi váltófutás 1. időfutam (Móricz,Boda, Jagodics, Kemény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!