Sport

2016.04.04. 09:09

Megyei I.: Hatot vágott a Körmend - Hétperces itt a piros, hol a piros-show a Király-pályán

Biztosan nyert a Körmend és a Celldömölk a 20. fordulóban, három pirosat kapott a Csepreg a Király-pályán.

Vas Népe Sport

Jánosháza-Rábapaty 1-0 (1-0)

Jánosháza, 200 néző, vezette: Armstrong.

Gól: Vágusz A. 27.

Jánosháza: Gadavics - Kovács D., MEGYESI, TÓTH L., Szabó - LACZI (Varga M.), Orosz, Pintér, Dénes - Fenyő, VÁGUSZ A. (Lendvai). Edző: Kelemen Kornél.

Rábapaty: Varga D. - Gosztolya, Csupor, Fehér M., Tóth R. - Király L. (Enzsöl), Gallen A., Szabó D. , Balhási I. (Bíró) - Sebestyén, Dugovics. Játékos-edző: Enzsöl Gábor.

Jól kezdett a Jánosháza, majd 10 perc után a Rábapatynál volt többet a labda. A 27. percben aztán megszületett a hazaiak vezető gólja: Orosz szabadrúgásból a felső kapufát találta telibe, a kipattanóra Vágusz A. rajtolt, és közelről a hálóba fejelt. A szünetig hátralévő idő nem túl magas színvonalú játékkal telt el. A második félidő elejét megnyomta a Jánosháza, és le is zárhatta volna a meccset, ha a négy helyzetből betalál. A lehetőségek kimaradtak, a vendégek pedig felívelésekkel próbálkoztak, nem sok eredménnyel, így a hazai csapat begyűjtötte a három pontot.

Király-Csepreg 2-0 (1-0)

Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Héra.

Gól: Hujber B. 33., Kiss K. 76.

Kiállítva: Kis-Nemes Máté, Kis-Nemes Milán 60. (szövegért), Varga Zs. 67. (második sárga).

Király: Stéber - Hujber B., Janzsó Zs., Sásdi, Kádár (Hujber G.) - Varga (Szabó), Tóth Milán - Kiss (Németh), Pócza (Farkas), Hegedűs - Oláh. Edző: Hajmási Milán.

Csepreg: TARÓDI - BARANYAI,Illés, MOLNÁR, Kis-Nemes Milán - Kovács B., Horváth M. (Horváth P.), Kis-Nemes Máté, Varga Zs. - Keszthelyi (Németh M.), POLGÁR B. (Németh G.). Edző: Sass Dezső.

Bár a Király futballozott mezőnyfölényben, sokáig nem jutottak el helyzetig a hazaiak, de aztán jól megkomponált támadás végén megszerezték a vezetést. A második játékrészben aztán a játékvezető hét perc alatt három csepregi játékost is kiállított. A hazaiak tizenegyest hibáztak, majd a harmadik piros lap után beszorították a vendégeket, azonban már csak egy gólt tudtak szerezni. A találkozó egyetlen rövid mondatban összefoglalható: három pont és más semmi.

(Megkérdeztük a csepregi edzőt és játékosokat a 60. percben történt kiállításról. A vendégek jöhettek szabadrúgással saját büntetőterületükről, azonban a labda nem hagyta el a tizenhatost. A játékvezető visszafújta az esetet, emiatt vita alakult ki, aminek a végén az egyik játékos megkapta második sárgáját. A két testvér ezen összeveszett, a játékvezető ezt úgy értelmezte, hogy őt és nem egymást szidják, és kiállította a másik csepregit is. - Katasztrofális volt a játékvezetés - mondta a vendégek trénere, Sass Dezső -, a bíró érthetetlen módon az egész meccsen ellenünk fújt. Az már csak hab a tortán, hogy a jegyzőkönyvbe olyan történetet írt be, amire a szereplők nem ismertek rá.)

Körmend-Egyházasrádóc 6-1 (3-1)

Körmend, 200 néző, vezette: Tóth R.

Gól: Niksz 3 (12., 57., 83.), Németh B. 2 (18., 53.), Makai 39.

Kiállítva: Bali 85. (gólhelyzetben szabálytalankodott).

Körmend: Szabó (Szukics) - Burka, Balikó, Takács M.,Varga (Cser) - Osvald (takács Á.), MAKAI, Török, Czimber (Horváth P.) - NÉMETH B. (László), NIKSZ. Edző: ifj. Molnár Károly.

Egyházasrádóc: Bali - Tar, Németh Martin, Vilics, Kertes (Németh Marcell) - takács, Budai (Weiner) - Krajczár (Simon), Molnár L. (Molnár I.), Loibenbeck (Kecskés) - Tóth. Edző: Simon A.

A hazaiak támadtak többet a meccs elején, majd gyors gólváltás következett, Niksz egy jó indítás, Tóth pedig egy elpasszolt labda után talált be. Németh B. 35 méteres szabadrúgása után már a Körmendnél volt az előny, majd Makai egyéni játék után kettőre növelte a különbséget. A szünet után a hazaiak kényelmesen futballoztak, és úgy szereztek három gólt, hogy egy tizenegyest még ki is hagytak. A végig szervezett Rádóc a meccs első harmadában jól tartotta magát, aztán érvényesült a papírforma.

Kiswire Szentgotthárd-Kemenesalja 2-1 (1-0)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Takács.

Gól: Düh 4., Muszka 89. illetve Bognár 87.

Szentgotthárd: Fábián - CSÁKVÁRI (Hompasz), Kovács P., Támis, Dancsecz - Merkli (Sütő), Kovács G. - Düh (Vass G.), Sipos (Bugán), Nagy O. (MUSZKA) - Nyári. Edző: Heiter László.

Kemenesalja: Bíró - Kovács Krisztián (Smidéliusz), ERDÉLYI, BOGNÁR, Veszprémi Á. (Sütő) - Dobson D., Kóbor, AMBRUS, Dobson K., Kovács Kristóf - Németh R. Játékos-edző: Kovács Kristóf.

Gyors góllal nyitott a Gotthárd, egy szép támadást Düh góllal fejezett be. A hazaiak letámadták a vendégeket, azonban újabb gólt nem tudtak szerezni az első félidőben. A második játékrészben a vendégek beívelései, szögletei életveszélyesek voltak, ahogy a hazai kontrák is, azonban egy rossz passz mindig megakasztotta az akciókat. A végén a vendégek egy felívelés után egyenlítettek, azonban két perc múlva egy szöglet után visszalőtt labda Muszkát találta el, aki szépen átvette, kapura fordult, és a hálóba lőtt. A sportszerű, szimpatikus vendégek ellen kis szerencsével nyert a Gotthárd.

Celldömölk-Vasvár 3-0 (1-0)

Celldömölk, 200 néző, vezette: Szvorda.

Gól: Bodor 37., Németh J. 46., Piri 85.

CVSE: Zseli - Vajda , BODOR, VARGA J., Györkös - ENYINGI MÁRK (Manganelli), SZUH (Horváth D.), ZIMOMRJA, Szép (Virág) - NÉMETH J. (Gorácz), PIRI. Edző: Koman Vladimir.

Vasvár: SMOLCZER - Vincze (Kaposi), HAJAS, BÍRÓ, DÁVID - Dézsi (Horváth A.) Robán, Zsigmond, Réfi, Schermann ( Czövek ) - Tausz. Edző: Konrád Péter Zoltán.

A Celldömölk a meccs elejétől beszorította ellenfelét és megpróbálta hamar eldönteni a mérkőzést. Sok lehetősége volt a hazai csapatnak, a gól azonban a végjáték pontatlansága miatt elmaradt. A vendégek teljesen visszaálltak a kapujuk elé, és a biztos védekezésből megpróbáltak kontratámadásokat vezetni - nem sok sikerrel. A gólszerzés még büntetőből sem sikerült a hazaiaknak, Németh J. 11-esét Smolczer bravúrosan védte. A büntetőt követő szöglet után letámadta ellenfelét a CVSE, a megszerzett labdát Piri passzolta Bodorhoz, aki egy fordulás után a kapuba lőtt. A szünet után Németh J. egy formás támadás után kettőre növelte csapata góljainak a számát. Továbbra is támadásban maradt a hazai csapat, szinte mindig a vasvári kapu előtt folyt a játék. A Celldömölk sok gólszerzési lehetőséget kidolgozott, de újabb gólt szerezni csak a 85. percben sikerült: egy szöglet utáni kavarodás után Piri lőtt a kapuba.

A mérkőzést végig irányító hazaiak teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Vép-Répcelak 1-0 (0-0)

Vép, 200 néző, vezette: Szabó III.

Gól: Kiricsi Z. 57.

Vép: BEZDI - VARGA O. (SZEMES), BALIKÓ, WÁGNER, VERMES - TAKÁCS CS. (ŐRI), TÖRÖK R. - ILLÉS D. (CZEGLÉDI), ILLÉS Á. (SZALAI), VAJDA (BEKE P.) - KIRICSI Z. Játékos-edző: Takács Caba.

Répcelak: Németh G. I. - Balogh, Németh G. II., Fazekas, Barcza (Ligeti) - Tamási, Baranyai, Tóth Dominik, Jordán - Csordás (Tóth Dávid), Pungor P. (Farkas A.). Játékos-edző: Balassa Péter.

Mezőnyjátékkal kezdődött a találkozó, a hazaiak egy lesgóllal jelezték, hogy nem érdekli őket a papírforma. A folytatásban is a két tizenhatos között folyt a játék, majd a szünet előtt Bezdi védett bravúrosan két óriási répcelaki helyzetnél.

A szünet után Vajda húzta meg a bal oldalt, beadására jól érkezett Kiricsi, és a csatár a hálóba fejelt. A Vép ezután szívósan és masszívan őrizte előnyét, a vendégek pedig Jordán megugrásaiban bíztak, de a szélső előtt jól zárt a védelem. Sok helyzet nem alakult ki, a hazaiak még egyszer veszélyeztettek egy beadással, ám az eredmény már nem változott. Így a hazai csapat sportszerű mérkőzésen, jó játékvezetés mellett megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Rum-Kőszeg 2-1 (0-0)

Rum, 200 néző, vezette: Derdák.

Gól: Székely 48., Molnár 68. illetve Dévai 73.

Rum: Galavics - LEITGEB, KORONCZAI, SZÉKELY (Corváth G.) - Kontics, Iker - Csernák (Tóth Á.), Fehér K., Molnár R. (Papp B.), Ivic (Oláh) - Bősze (Somogyi. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Kőszeg: TÁNCSICS A. - Toldi P., Őri, MAJOR (Biegner) - RÁCZ, Toldi S. - Hankó, KOVÁCS A., Sándor (Réti), Prán (Marti Ch.) - DÉVAI. Játékos-edző: Táncsics András.

Az első félidőben a kezdeti óvatos játék után egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét kapu előtt egy-egy nagy helyzettel. A második játékrészt jobban kezdte a Rum, meg is szerezte a vezetést, majd miután három-négy lehetőség kimaradt, megduplázta előnyét a házigazda. A Kőszeg hamar felzárkózott egy kontratámadás után, ez megzavarta a Rumot. A Kőszeg beívelései rendre veszélyt jelentettek, a hazaiak azonban önfeláldozón védekeztek. Kiegyenlített mérkőzésen a Rum jobban koncentrált a kapu előtt, így megszerezte a három pontot.

Schott Lukácsháza SE -Tápláni KSK 3-0 (2-0)

Lukácsháza, 150 néző, vezette: Szabó II.

Gól: Gombás G. 2 (14.17.), Tar Máté 58.

Lukácsháza: MIHÁCSI - KOVÁCS D., NÉMETH P., GUGCSÓ, BARANYAI - SZABÓ CH., NÉMETH R. (NÉMETH CS.), KOMÁLOVICS Á., GOMBÁS G. TAR MÁTÉ (VIRÁG), SZALAI (BÁRDICS). Edző: Bezdi István.

Tápláni KSK: Gyimesi - Koronczai, Badics (Fürdős), Schimmer (Bánfalvi A.), Balázs - Schindler, Muzsai, Kajcsos, Nyár - Rajzinger, Czirók (Mikovics). Edző: Borbás János.

A Lukácsháza-Tápláni KSK (3-0) harmadik találata előtti pillanatok történése: Tar Máté (jobbról) viszi el Badics mellett a labdát
Fotó: Unger Richárd

A mérkőzés elején a vendégek léptek fel támadólag. A hazai csapat támadásait a szél támogatta, két szöglet után is veszélyes szituáció alakult ki a tápláni kapu e-lőtt. A 14. percben aztán egy bal oldalon vezetett hazai támadás végén Gombás ívelt be, a beadás annyira veszélyes lett, hogy a vendégek vetődő kapusa csak a gólvonalon túlról ütötte vissza a labdát. (1-0) A kapott gól bénítólag hatott a táplániakra. A 17. percben egy Kovács-Tar-Gombás adogatás végén tovább növelte előnyét a Lukácsháza (2-0). A vendéggárda előtt az utolsó öt percben két lehetőség adódott, azonban Mihácsi M. jó érzékkel hárított.

A második félidőben a Táplán bátrabb támadójátékkal rukkolt elő. Az első negyedórában a hazaiak térfelén folyt a játék, azonban a szórványos lukácsházi ellentámadások egyike után a rosszul felszabadító Schimmer labdáját Tar M. fülelte le, majd szép egyéni alakítás után a vendégkapu hosszú sarkába helyezte. (3-0) A megnyugtató előny birtokában a hazaiak taktikusan őrizték az eredményt, az ellenfél kapujára veszélytelenül játszó vendégekkel szemben. A kulcsfontosságú mérkőzésen a Lukácsháza SE teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Lukácsházáról Komálovics Balázs, Szentgotthárdról Heiter László, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Jánosházáról Kelemen Kornél, Szombathelyről Hajmási Milán, Körmendről Szabó Tibor, Vépről Németh Attila, Rumból Pup András tudósított.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1. Körmend 20 18 1 1 89 - 14 55
2. Celldömölk 20 17 2 1 69 - 15 53
3. Répcelak 20 16 1 3 48 - 14 49
4. Jánosháza 20 11 4 5 40 - 28 37
5. Király SZE 20 10 4 6 39 - 27 34
6. Vép 20 10 2 8 33 - 23 32
7. Rábapaty 20 9 2 9 26 - 22 29
8. Szentgotthárd 20 9 2 9 33 - 34 29
9. Rum 20 7 1 12 35 - 47 22
10. Tápláni KSK 20 5 5 10 21 - 41 20
11. Kemenesalja 20 6 1 13 15 - 46 19
12. Lukácsháza 20 4 6 10 32 - 46 18
13. Egyházasrád. 20 4 5 11 24 - 53 17
14. Vasvár 20 4 2 14 25 - 53 14
15. Csepreg 20 3 5 12 21 - 47 14
16. Kőszeg 20 3 5 12 14 - 54 14

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!