Sport

2016.06.09. 13:09

Török Gábor ismét kellemesen csalódna

Budapest - Török Gábor reméli, az Európa-bajnokságon ismét átélhetünk valami hasonlót, mint a norvégok elleni pótselejtezőkön.

Pum András

A szombathelyi születésű neves politológus, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) női bizottságának az elnöke, az MLSZ elnökségi tagja, dr. Török Gábor kisgyermek kora óta megszállott futballrajongó. Miután a vasi megyeszékhelyen cseperedett fel, így szíve a Haladásért dobog. A Halin kívül természetesen a válogatottért is szorít. Vasi kötődése miatt nem meglepő módon Király Gábor a kedvenc labdarúgója. Török Gábor reméli, az Eb-n ismét átélhetünk valami hasonlót, mint a norvégok elleni pótselejtezőkön.

- Az első focis emlékem rögtön egy világbajnoksághoz kötődik: 1978-ban hét éves voltam, a Balatonon nyaraltunk, és édesanyám éjszaka felébresztett, hogy nézzem meg a magyar-argentin meccset - tudtuk meg Török Gábortól. - Azóta minden világversenyt és szinte minden érdekesebb meccset megnéztem. Sajnos magyarokat az Európa-bajnokságon még soha nem láttam. Illetve nem tudok róla, hogy láttam: 1 éves voltam, amikor 1972-ben ezt utoljára megtehettem volna. Rossz lett volna úgy meghalni, hogy ez nem adatik meg... Érdekes, hogy a fiam most éppen úgy hét éves, mint 1978-ban én voltam, és bár a gondos szülői nevelésnek köszönhetően már elég sok meccset látott, neki is igazán a franciaországi Eb lesz az első nagyon várt és tudatosan követett világverseny. Azt hiszem, hogy mindebből nyilvánvaló: rettenetesen várom az Eb-t! Leginkább azt várom az Eb-től, hogy ismét átélhetünk valami hasonlót, mint a norvégok elleni két mérkőzésen. Őszintén szólva akkor - éppen a korábbi évtizedek kudarcain edzetten - nem voltam túl bizakodó, még a második mérkőzés előtt sem, és olyan jó érzés volt kellemesen csalódni. Most is ebben bízom: szeretnék újra és újra kellemesen csalódni a válogatottban. Hogy a magyarokon kívül mi történik még az Eb-n, az számomra másodlagos. Az elmúlt évtizedekben én is megtanultam már, hogy miképpen drukkoljak külföldi csapatoknak, de most szuper érzés, hogy Királyról, Geráról, Kleinheisleről és Dzsudzsákról beszélünk, és hogy a fiam nem Ronaldo-mezre vágyik, hanem az előbb említett urak a kedvencei. Noha lett volna lehetőségem Franciaországban megnézni a magyarok meccseit, inkább fiammal, Ábellel együtt idehaza, a televízió előtt izgulunk a válogatottért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!