Sport

2016.07.14. 15:41

Gyűlnek az érmek - Dancsecs Boglárka is dobogós a Nemzetközi Diákjátékokon

Hszinpej (New Taipei City) - A Tajvanban zajló, 50. Nemzetközi Diákjátékokon sem maradtak érem nélkül a szombathelyiek. Ezúttal is úszó állhatott dobogóra: Dancsecs Boglárka 200 m vegyesen lett harmadik.

Horváth Erika

A Nemzetközi Diákjátékok nyitónapján a Vízmű SC úszója, Barta Hanna örvendeztette meg Szombathely küldöttségét két - 100 és 200 mellen szerzett - ezüstéremmel. Csütörtökön Hanna már nem versenyzett, de másik két klubtársa igen. Dancsecs Boglárka előbb a 200 m pillangó selejtezőjében úszott; 2:32,09-os ideje a kilencedik legjobb volt a 20 fős mezőnyben - éppen lecsúszott a fináléról. 200 m vegyesen (33 fő) viszont 2:31,44-dal, a negyedik idővel beverekedte magát a legjobb nyolc közé. A döntőben tovább faragott idején, a 2:28,41 perc pedig egy tajvani és egy német versenyző mögött a bronzérmet jelentette számára. A szombathelyiek fiú úszója, Lisztes Dusán 200 m gyorson kezdett, 2:07,19 perc alatt ért célba, ez a tizedik helyet érte a 30 fős mezőnyben. De döntőt is úszhatott, miután 200 pillangón selejtezőbeli eredménye (2:23,34) nyolcadik volt a sorban. A fináléban tovább javított, de a 2:21,92-os eredménnyel nem tudott előbbre lépni, nyolcadikként zárt.

Pénteken éremért játszhat mindkét szombathelyi labdarúgócsapat. Az Illés Akadémia fiúgárdája döntőt vívhat, míg a Viktória FC lányegyüttese a harmadik helyért küzdhet meg a helyosztókon.

Egy újabb szombathelyi úszó a dobogón: Dancsecs Boglárka (jobbról) a 200 m vegyes eredményhirdetésén
Fotó: Havasi Attila

A fiúk a két szerdai győzelem után a házigazda Hszinpej ellen játszották utolsó csoportmeccsüket. Egy pillanatig sem volt kérdéses Bánfalvi Zsolt csapatának újabb sikere; 4-0-s félidő után 7-1-re kerekedtek felül. A mieink góljait Edelényi Bálint (20+1., 35.), Illés Bence (31., 37.), Bokor Bence (5.), Szekér Ádám (15.) és Nagy Kevin (20.) szerezte. Ezzel Szombathely csapata veretlenül lett csoportgyőztes, és csütörtökön még megmérkőzött a másik csoport másodikjával, az írországi Tralee együttesével. A 2-1-es győzelem már a döntőt jelentette - a vasiak mindkét gólját Edelényi (6., 27.) jegyezte. A pénteki fináléban az a horvát Eszék lesz az ellenfél, amelyet a csoportmérkőzések során 2-1-re sikerült legyőzni.

A Barczi Csaba vezette lányok egy győzelmük mellett szerdán begyűjtöttek egy vereséget is. Csütörtökön a házigazdákkal szemben előbb sikerült 3-2-re nyerni - gólszerzők: Nagy Vanessza (11., 22), Fördős Beatrix (10.). Négy csapat lévén a körmérkőzés 1. és 4., valamint a 2. és 3. helyezettje vívhatta egymás ellen az elődöntőt. A szombathelyiek ismét Hszinpejjel találták szembe magukat. Az első - húszperces - félidőben még 2-1-re vezettek, utána azonban 2-5-re fordítottak a hazaiak. A magyar gólokat Fördős (5.) és Nagy V. (14.) szerezte, illetve Balázs Krisztina öngóljával (40+2.) a tajvaniak találatait is sikerült szaporítani. A viktóriások így idén is bronzért játszhatnak - a hollandiai Alkmaartól vereséget szenvedett Tajvan csapatával, amelyet szerdán 5-0-ra sikerült legyőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!