Sport

2016.08.03. 19:02

Átalakított csapattal várja az új szezont a Sárvár FC

Sárvár - Egy átalakított, megerősített csapattal, a biztos bentmaradás reményében vág neki a 2016/2017-es szezonnak a Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapata.

Tóth Gábor

Tavaly csak üggyel-bajjal őrizte meg NB III-as tagságát a Sárvár. Idén ennél mindenki jobb eredményre és jobb teljesítményre számít a csapat háza táján.

- Mind létszámban, mind minőségben sikerült megerősíteni a csapatot - árulta el Takács Gábor, a Sárvár FC vezetőedzője. - Tavaly nagyon kevesen voltunk, és néhány játékosnál tudásbeli hiányosságok is akadtak - ezeket a problémákat most megpróbáltuk orvosolni. Sok feltörekvő, fiatal, tehetséges, gyors játékost igazoltunk, Beke és Imre pedig a rutint képviseli. Jó az arány az idősebb és a fiatalabb futballisták között. És ami igazán örömteli: minden posztra akad két-három játékosom, versenyhelyzet van a csapatba kerülésért. A felkészülésünk jól sikerült, a srácok sokat dolgoztak. Elsősorban arra törekedtünk, hogy csapatszinten javítsunk a védekezésünkön, egy szervezett csapatot szeretnék látni a pályán - tavaly nagyon sok gólt kaptunk. Minőségi ellenfelekkel játszottunk edzőmeccseket, a Csorna, az Ajka és a Jászberény elleni találkozó is jó erőfelmérő volt.

Felkészült, várja a 2016/2017-es szezon nyitányát a Sárvár FC NB III-as nyugati csoportban szereplő labdarúgócsapata Fotó: Szabados Márk

A helyzetkihasználásunkon még javítani kell, de fizikailag rendben van a társaság. Mivel hat-hét új játékos lesz a kezdőben, ezért kis időre még szükségünk van, hogy igazán összeérjünk. De összességében azt mondom, hogy készen állunk a rajtra. Hajtós, sokat futó, agresszív csapatunk lesz, amely reményeim szerint odaér a 9-12. hely környékére.

- A 18 csapatos nyugati csoport zömében profi, félprofi csapatokat vonultat fel, ráadásul öt kieső lesz a bajnokság végén, vagyis nehéz szezon elé nézünk - vélekedett Németh József edző. - A csapatoknál sok az NB I-es, NB II-es rutinnal felvértezett játékos. A mezőnyből szerintem a Győr, az Ajka és a Kaposvár emelkedik ki - de többen is merész terveket szövögetnek. Kiegyensúlyozott teljesítményre lesz szükségünk, hogy elérjük a céljainkat. De a körülmények rendezettek Sárváron, az anyagi háttér biztosított, csak a szakmára, a futballra kell figyelnünk. Az biztos, hogy erősebb csapatunk van, mint tavaly, ezért magam is bizakodó vagyok.

A keret alakulása. Érkeztek: Beke Gábor (Ausztria), Dancsecs Dániel (Ausztria), Hoós Patrik (Ausztria), Imre János (Ausztria), Nagy Zoltán (Dorog), Kun Benjámin (Dorog), Maráczi József (Sopron), Pados Patrik (Sopron), Pető Benjámin (Sopron, kölcsönbe), Horváth Brúnó (ZTE). Távoztak: Ambrus Tibor, Gyécsek Martin, Farkas Bence, Lempeg Olivér, Ódor Bálint, Sipos Bálint, Tóth László, Kocsis Tamás.

A Sárvár szombaton (17.30) a Csepel vendégeként kezdi meg a 2016/2017-es bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!