Sport

2016.08.31. 18:15

Ismét pattog a labda - A CVSE öt csapattal szerepel az NB-s bajnokságokban

Megyei körkép - A hétvégén megkezdődnek a 2016/2017. évi NB-s asztalitenisz-bajnokságok. Minden osztályban lesz Vas megyei induló - a Celldömölki VSE öt, a SZAK-Sportiskola három csapatot is szerepeltet.

Horváth Erika

Továbbra is a Celldömölki VSE a legaktívabb vasi egyesület asztaliteniszben. A hétvégén rajtoló idényben öt férficsapatuk is bekapcsolódik a pontvadászatba. Természetesen ott lesz a legmagasabb osztályban, az Extraligában az immár - sorozatban - hétszeres magyar bajnok, idén a bajnoki arany mellé története során először a Klubcsapatok Szuperligája-győzelmet is begyűjtő, a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Klampár Tibor vezette együttes is.

Fehér László, Celldömölk polgármestere, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke, a CVSE igazolt játékosa foglalta össze a szakosztályban történteket, illetve az új évadbeli kilátásokat.

A két rutinos játékos, Lindner Ádám (balról) és Fazekas Péter továbbra is a cellieket erősíti Fotó Unger Tamás:

- Az Extraligában tavaly négy csapat emelkedett ki a mezőnyből, most öt, mert a BVSC is nagyon megerősödött, miután leigazolta Szécsényből a finn válogatott - a riói olimpiát is megjárt - Oláh Benedeket, és a régi BVSC-s Do Phuong Nam mellé csatlakozott a Cellben is megfordult válogatott Nagy Krisztián - sorolta Fehér László. - Az előző szezonban ezüstérmes Pécsnek változatlan az összeállítása, az Oláh távozásával kicsit meggyengült bronzérmes Szécsény viszont megszerezte a negyedik helyezett Szegedből Magyar Lászlót. Az azért meglepetés lenne, ha az öt csapatból a BVSC, a Pécs és a Celldömölk nem kerülne a Final Fourba. Nálunk a két rutinos játékosra, Fazekas Péterre és Lindner Ádámra továbbra is számíthatunk, bár utóbbi - betöltve a 40. évét - már csak ezt a szezont vállalta. A Németországba távozó Ecseki Nándor helyére a szintén válogatott kerettag Szita Márton érkezett, aki korábban már három celli bajnoki címnek is részese volt. Marcit a márciusi országos bajnokság után vállsérüléssel megműtötték. Már játszik, de még kell ahhoz idő, hogy igazán formába lendüljön. Újság még a csapat háza tájáról, hogy már csak egy névadó szponzorunk van, csapataink Celldömölki VSE-Swietelsky néven szerepelnek az új szezonban.

A celli extraligás csapat rögtön rangadóval kezd - szombaton a Szeged otthonában.

Az NB I-ben újonc CVSE II-ben a saját nevelésű, immár ifiválogatott kerettag Baranyai Domonkos, a Malévből kölcsönbe érkező Both testvérek, a 14 éves serdülő-válogatott Levente és a 17 éves Olivér kap játéklehetőséget. Illetve, nagy kihívás előtt áll Iván Csaba, aki nemcsak edzője, hanem játékosa is lesz a csapatnak. Utóbbi Obráz Istvánnal karöltve irányítja a többieket is - egy-egy edzésen 12 asztalon 40-en is gyakorolnak az alsósági sportcsarnokban. A CVSE az NB II-ben egy, az NB III-ban két csapattal indul, utóbbiban jó pár fiatal is helyet kap.

A CVSE-hez visszatért Szita Márton műtét után áll csatasorba

- Remélem, hogy jövőre már az új asztalitenisz-csarnokunkban játszhatnak, készülhetnek a csapataink - zárta szavait a polgármester.

A SZAK-Sportiskola idén három csapattal vesz részt az NB-s bajnokságokban. Az NB I-es női gárdában - Beke Csilllához, Rónafalvi Petrához, Nagy Rékához és Schreiner Lillához csatlakozott Orosházáról a 16 éves Benkő Anett. Az ifjúsági ranglistán 16. játékossal a középmezőnyt célozhatják meg - tudtuk meg Szarka Tibortól, a szombathelyi klub vezetőjétől. Miután az előző szezonban NB III-as férficsapatuk nem tudott feljutni az NB II-be, immár két gárdával ismét célba veszik a magasabb osztályt, illetve az élmezőnyt. Az I. számú gárdájukba Ausztriából hazatért az itt nevelődött rutinos trió: Németh Dávid, ifj. Szarka Tibor és Szarka Zsolt is.

Még két NB III-as vasi csapatról nem ejtettünk szót - mindkettő folytatja szereplését a negyedosztályban. A Haladás VSE-Vízéptek változatlan kerettel vág bele az újabb pontvadászatba. Mint Takács László szakosztályvezető elmondta, az egyetlen változás, hogy csapatuk ezentúl nem vasárnap, hanem szombaton játssza hazai mérkőzéseit a Váci iskola tornatermében. Az utóbbi időben az utánpótlás-nevelésre is nagy figyelmet fordító Büki TK NB III-as csapatának elváltak útjai Kiss Jánossal. Schmidt László, Baráth Kornél és Keve Szabolcs mellé a SZAK-SI-től Nagy Csaba, a Haladástól Tauker Tamás érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!