Sport

2016.08.19. 17:32

Ketrecharc a daganatos gyermekekért

Az Agora Művelődési és Sportház ad otthont szeptember 17-én a Vulcano Nemzetközi Ketrecharc Gálának, amelynek bevételét jótékony célra fordítják. Lesz szombathelyi versenyző is.

Rákos Bianka

A daganatos gyermekek ugyanakkora elszántsággal harcolnak az életükért, mint a ketrecharcosok a ringben. A résztvevők a látványos harcokkal azonban nemcsak szórakoztatni, hanem segíteni is szeretnének – hiszen a bevételt az Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány kapja.

Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a mai ketrecharcosok az ókori római gladiátorok örököseinek is tekinthetők, így a sportág szorosan kapcsolódik Szombathely történelméhez. Szerencsére a gladiátor viadalokkal ellentétben itt nem életre-halálra szóló harc folyik.

A rendezvény egyik főszervezőjétől, Rozman Istvántól, aki egyben a WKF világszövetség elnöke megtudtuk, a ketrecharc több küzdősport keveredése, akár a judóból is használhatnak fogásokat a harcosok. A küzdelem akkor ér véget, ha az egyik fél már nem bírja folytatni. Hozzátette, ez semmivel sem veszélyesebb sport, mint például a futball. Tény azonban, hogy az átlagembereknek ijesztően hangzik a ketrecharc, ám az elzárt küzdőtér ad némi plusz biztonságot.

Vojnic Tunic Vlatko szervező, WKF profi thai boksz és WPKC profi kick-boksz Európa-bajnok elmondta, azt szeretnék megmutatni a rendezvénnyel, hogy a profi harcosok félelmetes tekintete mögött nagy szív rejlik. Hangsúlyozta, a mérkőzések megtekintése nincsen korhatárhoz kötve, bár jobb, ha a fiatalabbakat elkísérik a szülők.

A gálával a főszervezők hagyományt szeretnének teremteni, így nagy eséllyel lesz folytatása a rendezvénynek. A Vulcano Nemzetközi Ketrecharc Gálán 5 ország 24 sportolója küzd meg egymással, köztük egy szombathelyi harcos, Horváth Nikoletta, így lesz kinek szurkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!