Sport

2016.09.07. 14:27

Pályán az SZKKA és a HVSE NB I/B-s női csapata

Szombathely - A hétvégén rajtol az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 2016/2017-es szezonja. A mezőnyben ott van két szombathelyi gárda, a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, illetve a Haladás VSE Sport Kft.

Tóth Gábor

A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) csapata egy év (kényszer)szünet után, hibátlanul megszerzett NB II-es bajnoki címmel tért vissza a második vonalba.

- Kulcsember nem távozott tőlünk a nyáron, a csapat régóta együtt játszó gerince együtt marad, sőt, sikerült erősíteni is - árulta el Bölöni Roland, az SZKKA trénere.

- Kapus posztra érkezett Futaki Hajnalka, balátlövő-irányítónak Virágh Noémi, míg beállóba Magó Anna - sikerült olyan játékosokat igazolni, akik valóban erősítések lesznek. Héthetes felkészülés van mögöttünk, kemény munkát végeztek a lányok. A fizikai felkészítés mellett arra is ügyeltünk, hogy a csapat ismét, minél előbb felvegye az NB I/B ritmusát, ezért 14 edzőmeccset játszottunk minőségi ellenfelek ellen. Remek körülmények között készülhettünk, a vezetőség mindent előteremtett, hogy csak a munkára kelljen koncentrálnunk.

Bizakodva várom a szezont. A minimális célunk a dobogó, de én azt szeretném, ha végig harcban lennénk a bajnoki címért, a feljutásért. Az állomány képes arra, hogy a legmerészebb célunkat is valóra váltsa. Óvatos csak azért vagyok, mert szűk a keretünk, vagyis egy-két sérülés, formahanyatlás nagyban befolyásolhatja az eredményességünket. Magabiztosan futunk neki a bajnokságnak, igaz, apróbb csiszolni való azért még akad a játékunkon, például minél jobban be kell építeni az új igazolásainkat.A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia játékoskerete: Futaki Hajnalka, Tömő Alexandra, Szovák Viktória kapusok, Császár Zsófia, Csépke Dominika, Cser Dóra, Csire Fanni, Debreczeni Luca, Gaylhoffer Ildikó, Ghetu Andrea, Győrffy Réka, Jámbor Réka, Magó Anna, Mayer Maja, Mórocz Alexandra, Pődör Rebeka, Pukler Glória, Szecsődi Vivien, Szendrei Barbara, Virág Noémi mezőnyjátékosok.

A Haladásnál akadt munka bőven a nyáron, hiszen a tavalyi szezont kihagyták a zöld-fehérek.

- A nulláról kezdtük a munkát, teljesen új csapatot építettünk - árulta el Hamar Zoltán, a HVSE trénere. - Igyekeztünk szombathelyi, vasi kötődésű lányokkal feltölteni a keret zömét, de persze szükség volt igazolásokra, erősítésekre más kluboktól is. Játékosaink korábbról már ismerték egymást, de együtt nemigen játszottak eddig. A sérülésektől eltekintve a héthetes felészülésünk jól sikerült, a betervezett munkát elvégeztük - és már nincs sérültünk sem. Fizikálisan biztos, hogy rendben leszünk, de a játékunkon még csiszolnunk kell, még szoknunk kell egymást. Ezért az őszi szezont a csapatépítésre szánom. Aztán tavasszal már az eredményességet is számon lehet kérni a társaságon. Ettől függetlenül az első nyolc között akarunk végezni - erre pedig képesnek is érzem a gárdát. Csapatom fiatal, de rutintalannak azért nem mondanám, hiszen sokan rendelkeznek már a felnőtt meccsek tapasztalatával, többen pedig korosztályos válogatottak voltak. Jó szellemű társaság jött össze, szerintem kellemes meglepetést okozunk majd a szurkolóinknak. Hétről hétre igyekszem majd a legjobban teljesítő fiataloknak, a junior korúaknak is lehetőséget adni, mert hosszú távon gondolkodunk.

A Haladás VSE Sport Kft. játékoskerete: Lakó Barbara, Márkus Dalma kapusok, Baranyai Enikő, Bolfán Nikolett, Doncsecz Dorina, Freiberger Ivett, Gerencsér Zsófi, Guttyán Adrienn, Hegedüs Dorottya, Hrabovszky Helga, Kiss Nóra, Sebestyén Noémi, Takács Krisztina, Németh Rebeka (junior), Tóth Fanni (junior) mezőnyjátékosok.

Az SZKKA szombaton a Marcalit fogadja (18.00), a Haladás pedig a Mohács vendégeként lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!