Sport

2016.09.22. 13:39

Vasi derbi a kupában - Továbbjutott az SZKKA és a HVSE NB I/B-s női kézilabdacsapata

Pázmánd, Sárvár - A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, valamint a Haladás NB I/B-s női kézicsapata is sikerrel vette a Magyar Kupa első fordulóját - utóbbi az NB II-es Sárvár ellen.

Tóth Gábor

Pázmánd NKSE (NB I/B)-Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (NB I/B) 31-35 (17-18).

- Pázmánd, 200 néző, Magyra Kupa női kézilabda-mérkőzés, vezette: Mizsák, Schmidt.

SZKKA: Futaki - Mayer 3, Virág 6, Császár 2, GAYLHOFFER 4, SZECSŐDI 7, SZENDREI 2. Csere: TÖMŐ (kapus), Szovák, Csépke, PUKLER 5, CSIRE 2, Magó 2, PŐDÖR 2. Edző: Bölöni Roland.

Álmosan, sok hibával indult a mérkőzés, az első félidőben felváltva estek a gólok, fej, fej mellett haladtak a csapatok. A második félidőben viszont elkapta a fonalat a szombathelyi gárda, átvette az irányítást, és végül magabiztos győzelme aratott. Érdekesség, hogy Bölöni Roland edző sok játékpercet adott a cseréknek, akik éltek a lehetőséggel, és a kispad megnyerte a meccset.

Sárvárfürdő Kinizsi (NB II.)-Haladás VSE Sport Kft. 17-33 (6-17).

- Sárvár, 100 néző, Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés, v.: Gácsig, Sárközi.

Sárvár: Takács A. - Hegyi 2, Nardai V., Pataki 1, Szondy 2, Horváth C. 3, Vajda 2. Csere: Jurik, Varga Á.(kapusok), Farkas 5/3, Csejtei, Soós, Horváth R. 2, Nardai D., Szabó F., Hartmann. Edző: Rozmán Gergő.

HVSE: Márkus - Kiss N. 6, Takács K., Doncsecz 4/1, Bolfán 6, Freiberger 5, Baranyai 1. Csere: Lakó (kapus), Guttyán, Hegedüs 2, Hrabovszky 3, Sebestyén 1, Horváth H. 1, Németh R. 3, Szekeres, Tóth F. 1. Edző: Hamar Zoltán.

A két csapat közt papíron meglévő osztálykülönbség az első perctől kezdve a pályán is meglátszott. Bár az első percekben a Sárvár még ragadt ellenfelére (10. perc: 3-6), a játékrész második felében elhúzott a magasabb fordulatszámon játszó Haladás. Fordulás után hiába mutatott be helyenként tetszetős dolgokat a Sárvárfürdő, a vendégek - akiknél sok fiatal kapott lehetőséget - végül magabiztosan győztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!