Sport

2016.10.18. 15:03

Ifi bajnok bokszoló

Budapest - A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület korosztályos bunyósa, Jankó Krisztián aranyéremmel tért haza az országos ifjúsági ökölvívó bajnokságról.

Tóth Gábor

Az Erdei Zsolt által alapított, vezetett Madárfészek Akadémia adott otthont az országos ifjúsági ökölvívó bajnokságnak. A Fitt-Box két sportolójával vett részt az erőpróbán: Papp Tamás 75, Jankó Krisztián pedig 60 kg-ba nevezett.

Papp Tamás a nyolc közé jutásért a kecskeméti Incze Gedeon ellen vívott fordulatokban gazdag mérkőzést, de végül alulmaradt.

Jankó Krisztián a sorsolásnak köszönhetően a negyeddöntőben kezdett, Balogh László a Papp László Akadémia bokszolója ellen. Végig uralta a mérkőzést, a harmadik menetben számoltak is ellenfelére, egyhangú pontozással nyert. A válogatott Németh István következett. Az első és a harmadik menetet Krisztián simán hozta, biztosan jutott a döntőbe. Ahol a győri Gladiátor Akadémia versenyzője, a válogatott Serbán Henrik várt rá. A kőszegi bunyós egyből magához ragadta a kezdeményezést, és határozott, tiszta találataival vitte az első menetet. A második menetben Serbán többet talált. A harmadik menetben Krisztián nagy lendületet vett, találatokban és erőlétben is felülmúlta ellenfelét, így megnyerte a döntőt. Jankó Krisztián első éves ifiként lett országos bajnok.

- Elégedett vagyok Krisztián teljesítményével! Előzetesen érmet vártam tőle, de - akárcsak az egész éveben - kiválóan bunyózott. Ráadásul jó versenyző típus, a tét inkább feldobta, mint terhet rakott volna rá. Nagyot fejlődött, ez az ő éve volt. Tamás sérülten vállalta a bajnokságot, ami el is bizonytalanította. Ettől függetlenül nyerhető meccset engedett ki a kezéből, jobban kellene bízni magába - értékelt a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!