Sport

2016.10.24. 14:57

Mindkét sorozatban vereséget szenvedtek - Nem megy a SZoESE női kosárcsapatának

Körkép - A SZoESE amatőr NB I-es női kosárcsapata Hepp Kupa-mérkőzést és bajnokit is bukott az elmúlt napokban.

Tóth Gábor

Ajka-Szombathelyi Egyetemi SE 76-66 (25-15, 19-13, 14-18, 18-20).

- Ajka, 50 néző, Hepp Kupa női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földesi, Németh S.

SZoESE: SIMON C. 16/6, SZABÓ-HAKLITS 14/9, FÖLDI 22/15, Rózsa 2, Molnár 2. Csere: Jakubovics 7/3, Pados 2, Kovács -, Feigel -, Plózer -, Fekete -, Mezősi -. Edző: Szabó László.

A két amatőr NB I-es csapat meccsét gyengén kezdte a SZoESE, sok támadólepattanót engedélyezett ellenfelének, amely így sok könnyű kosarat szerezett. Az időkérés segített, egyre javult a szombathelyi gárda, a 17. percben ki is egyenlített. Innen azonban ismét az Ajka következett, átfutott ellenfelén. A második félidőt agresszívebb védekezéssel kezdte a SZoESE, araszolt, faragta a hátrányát - és nagyon küzdött. Az utolsó negyedben mindent 1 lapra feltéve egészpályás letámadást alkalmazott a vasi alakulat. Egymás utáni három sikeres triplának köszönhetően két perccel a vége előtt feljött hat pontra, de fordításra már nem maradt időt. Így a SZoESE kiesett a kupából.

FTSE-Szombathelyi Egyetemi SE 83-38 (28-9, 23-14, 11-7, 21-8).

- Budapest, 50 néző, amatő NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Major, Sárts.

SZoESE: Simon C. 7/3, Szabó-Haklits 16/12, Rózsa 3, Uszkai -, Molnár 2. Cserék: Feigl 2, Jakubovics 1, Pados 4, Kovács 3, Plózer -, Fekete T. -, Mezősi -. Edző: Szabó László.

Földi kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, Molnár pedig betegen vállalt a játékot. A jó erőt képviselő TF már a meccs elején tudatosította, hogy melyik a jobb csapat. Ráadásul rendkívül agresszívan védekezett. . Az első 15 percben csak Szabó-Haklits dobott pontot a vasiaktól - a többiek dobóhelyzetig is nehezen jutottak el. Rengeteg eladott labda, nagyon kevés lepattanó jellemezte még a SZoESE játékát. Így az első félidőben eldőlt a meccs. Fordulás után kiegyenlítettebb meccset vívott a két csapat, de a végére elfáradt a SZoESE.

A SZoESE pénteken (18.00) javíthat: a Nagykanizsát fogadja bajnoki meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!