Sport

2016.10.02. 18:25

Pozitív az összkép - A Haladás edzője, Mészöly Géza elégedett csapatával

Szombathely - A bajnokság első harmada után a negyedik helyről várja a szűk két hét múlva folytatódó bajnokságot a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

Lepergett az NB I. első köre, mindenki játszott mindenkivel. A Mészöly Géza vezette Haladás a tavalyi bajnokságot az ötödik helyen zárta, most a negyedik helyen tanyázik. A zöld-fehérek 5-5 győzelem és döntetlen mellett háromszor kaptak ki, 14 gólt szereztek, 12-t kaptak.

Mészöly Géza és együttese jól belakta a soproni stadiont
Fotó: Unger Tamás

- Noha vereséggel kezdődött és zárult a bajnokság első harmada, összességében pozitív az összkép - mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. - A szezon elején becsúszott két hazai döntetlen, habár mindkét meccsen megvolt a lehetőségünk a győzelemre, utólag látható, hogy a Honvéd erős csapat, tehát nem kell szégyenkeznünk az egy pont miatt. A Mezőkövesd elleni iksz viszont fájó. Pozitívum az MTK elleni idegenbeli győzelmünk, azon a meccsen indultunk el felfelé, az a meccs adott hitet a további munkához, ahhoz, hogy jó úton járunk. Váratlan, de örömteli volt a debreceni sikerünk is. A Vasas elleni 1-0-s sikerünkre is büszkék lehetünk, egy jó csapat ellen fegyelmezett, taktikus játékkal nyertük. Sajnos már a piros-kékek ellen is gyengébb bíráskodást kaptunk, a Gyirmót ellenivel pedig végképp nem voltam kibékülve. Habár bizonyítani nem lehet, a gyirmóti játékos annyira nem törekedett rá, hogy a meccs elején átugorja Polgár Kristófot, ennek eredményeként hat hétre elveszítettük egyik tehetséges, ráadásul 21 éven aluli játékosunkat. Hiába próbáltuk azon a mérkőzésen is játszani a focit, az ellenfél - nyilván szíve-joga - tördelte a játékot, húzta az időt. Ezzel nincs is gond, de a játékvezető ebben partnernek bizonyult. A tavalyi szezonhoz képest mindenképpen fejlődtünk a lőtt gólok számában, gólra tehát gólt tudtunk rúgni. Természetesen mindig van mit javítani, fontos lenne egy bravúros győzelem után behúzni a következő meccset is - hat ponttal nagyot lehet ugrani a tabellán. Tizenegy meccsen 18 pontot gyűjtöttünk, ha valaki azt mondja nekem, a következő 11 bajnokin is ugyanennyi lesz a termésünk, most aláírom. Ami a soproni vendégjátékunkat illeti, szeretünk ott futballozni, jó a hangulata, az atmoszférája is, ám örülnék, ha még többen látogatnának ki a mérkőzéseinkre.

Mészöly Géza néhány játékosa teljesítményével elégedett, a holland légiósoktól viszont a folytatásban többet vár.

- Halmosi Péter igazi kapitányként vezeti a csapatot, példamutató az edzésmunkája, a mérkőzésekhez való hozzáállása. Végighajtja a meccseket, és ha olykor el is fárad, a szíve viszi előre. Iszlai Bence is hasznos csapattag, meghatározó, nélkülözhetetlen játékosa együttesünknek. Rózsa Dániel nagyon stabilan, magabiztosan teljesített. David Williams is teszi a dolgát, termeli a gólokat. A fiatal Hegedűs János is remekül futballozik, egy bizonyos szintet mindig képes hozni. A két hollandnak, Sjoerd Overgoornak és Sjoerd Arsnak a folytatásban többet kell nyújtania. Amikor Magyarországra igazoltak, kicsit alábecsülték az NB I-et, úgy gondolhatták, itt a kevesebb is elég. Aztán persze rájöttek, hogy ez nem így van, a hozzáállásukra nem lehet panaszom, most már az a baj, hogy túlzottan görcsösek, mert annyira akarnak bizonyítani. Remélem hamarosan kiderül, lehet rájuk számítani.

Címkék#Haladás FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!