Sport

2016.10.20. 18:05

Rajt a női NB II-ben - Hazai pályán kezd a HVSE-SI és a SZoESE is

Szombathely - A hétvégén megkezdi bajnoki szereplését a két NB II-es szombathelyi női röplabdaegyüttes.

Horváth Erika

Egy héttel ezelőtt rajtolt el a 2016/2017. évi NB II-es női röplabda-bajnokság, ám a Szombathelyi Egyetemi SE-Haladás VSE-Sportiskola városi rangadót a vendégek kérésére elhalasztották (október 26-án 19.30-tól pótolják az egyetemi csarnokban). Szombaton azonban mindkét gárda megkezdi a pontvadászatot. A Haladás hazai pályán, a Sugár úti csarnokban (17.00) a PTE-PEAC, míg a SZoESE az egyetemi csarnokban (11.00) a Honvéd Zrínyi SE gárdáját fogadja.


Varga Nikolett (elöl, 8) az új szezonban már a szemben álló SZoESE színeiben játszik. Mögötte Tóth Zsuzsanna is elhagyta a Haladást Fotó: Cseh Gábor

Utóbbi együttes az egyetlen új alakulat az NB II. nyolccsapatos nyugati csoportjában (a visszalépett Ikrény helyett a keleti csoportból került át), a másik négy csapat - a Kalocsa, a Veszprém, a Balatonfüred és Közgáz - jó ismerős.

Az előző szezonban az akkor még Haladás VSE-VSA felnőtt és junior csapata is bajnoki címet szerzett a nyugati csoportban. Az NB I-be jutást viszont nem sikerült kiharcolnia, miután kikapott a keleti csoportban első Palotától, majd elszalasztotta a második sanszot is az NB I-ből érkező kecskeméti Röpkével szemben. A nyári szünetben ugyan mégis megkapta az NB I-es szereplésre való lehetőséget - miután visszalépett a Kecskemét -, de a klub nem élt vele.

- Annyira rövid határidőt kaptunk a döntésre, hogy ennyi idő alatt képtelenség lett volna megerősíteni a csapatot - mondta Mucsi Péter vezetőedző. - Főként, hogy jó pár meghatározó játékos is távozott a csapattól. Tóth Zsuzsanna, Kiss Brigitta, Végh Júlia nem kívánt tovább játszani, Simon Judit anyai örömök előtt áll, Magyar Liza Pécsen kezdte meg egyetemi tanulmányait, Varga Nikolett pedig a SZoESE-be igazolt. Új csapatot kell építenünk. A három térdműtét után lábadozó játékosunkból a Demény ikrekre Laurára és Lizára lassacskán már lehet számítani, de Dancsecs Nikolettre még várnunk kell. Van három visszatérőnk: Merklin Ferencné (Zubor Enikő) két gyerek és nyolc év kihagyás után jött vissza, Mohl-Benesóczky Anna is szült, másfél évet hagyott ki, akárcsak tanulmányai miatt Mikos Patrícia. Új érkező és erősítés Sümegről az utánpótlás-válogatott kerettag Marton Gabriella. Rajtuk kívül a Szombathelyi Sportiskolából öt serdülő korú játékos is felkerült a felnőtt kerethez. A sportiskolában a 2000-es évjáratúaknál fiatalabbak röplabdáznak, a Vasi Sport Akadémia minden játékosa a HVSE-hez igazolt; a bajnokságban szereplő csapatunk új megnevezése Haladás VSE-Sportiskola.

Ami a célkitűzést illeti, a vezetőedző szerint az első helynek most nincs realitása.

- Az első öt között szeretnénk végezni. Sok gyakorlásra van szükség, hogy összeálljon a most még eléggé eklektikus csapatunk. Akkor viszont, ha összeszokik, bárkire veszélyes lehet - zárta szavait Mucsi Péter, aki továbbra is Bodovics Árpáddal és Antonio Mircea Petrével együtt készíti fel a HVSE-SI-játékosait.

Az előző idényt a nyugati csoportban a negyedik helyen záró Szombathelyi Egyetemi SE-nek jóval nyugalmasabb volt a bajnoki szünideje, nem sok változás volt a csapatban. Igaz, elvesztették egyik legjobbjukat.

- Erdősi Gréta levelezőn folytatja a mesterképzést, nagyon jó lehetőséget kapott az otthonához közeli, a csapatát nagyon megerősítő, NB I-re pályázó Balatonfüredtől, nemcsak játékosként, de testnevelőként és edzőként is számítanak rá. Sajnáljuk a távozását, hiszen nagyon ponterős volt, de ilyen az egyetemi csapat sorsa, a játékosok jönnek-mennek - vágott bele helyzetük vázolásába Bodzer Attila, aki egy személyben irányítja a 17 fős felnőtt és utánpótláskeretet. - A többiek mind maradtak. Új játékos Tapolcáról Melkovics Rebeka, illetve a Haladásból feladóként érkezett Varga Nikolett, aki az egyetem hallgatója - én inkább ütőként számítok rá. Az egyesület célja továbbra is egy stabil NB II-es csapat működtetése, a vezetőség nem tűzött ki elérendő helyezést. Én viszont igen. Bár több csapat is erősített, akkor lennék elégedett, ha az első háromban tudnánk végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!