Sport

2016.10.20. 18:05

Rajt a női NB II-ben - Hazai pályán kezd a HVSE-SI és a SZoESE is

Szombathely - A hétvégén megkezdi bajnoki szereplését a két NB II-es szombathelyi női röplabdaegyüttes.

Horváth Erika

Egy héttel ezelőtt rajtolt el a 2016/2017. évi NB II-es női röplabda-bajnokság, ám a Szombathelyi Egyetemi SE-Haladás VSE-Sportiskola városi rangadót a vendégek kérésére elhalasztották (október 26-án 19.30-tól pótolják az egyetemi csarnokban). Szombaton azonban mindkét gárda megkezdi a pontvadászatot. A Haladás hazai pályán, a Sugár úti csarnokban (17.00) a PTE-PEAC, míg a SZoESE az egyetemi csarnokban (11.00) a Honvéd Zrínyi SE gárdáját fogadja.


Varga Nikolett (elöl, 8) az új szezonban már a szemben álló SZoESE színeiben játszik. Mögötte Tóth Zsuzsanna is elhagyta a Haladást Fotó: Cseh Gábor

Utóbbi együttes az egyetlen új alakulat az NB II. nyolccsapatos nyugati csoportjában (a visszalépett Ikrény helyett a keleti csoportból került át), a másik négy csapat - a Kalocsa, a Veszprém, a Balatonfüred és Közgáz - jó ismerős.

Az előző szezonban az akkor még Haladás VSE-VSA felnőtt és junior csapata is bajnoki címet szerzett a nyugati csoportban. Az NB I-be jutást viszont nem sikerült kiharcolnia, miután kikapott a keleti csoportban első Palotától, majd elszalasztotta a második sanszot is az NB I-ből érkező kecskeméti Röpkével szemben. A nyári szünetben ugyan mégis megkapta az NB I-es szereplésre való lehetőséget - miután visszalépett a Kecskemét -, de a klub nem élt vele.

- Annyira rövid határidőt kaptunk a döntésre, hogy ennyi idő alatt képtelenség lett volna megerősíteni a csapatot - mondta Mucsi Péter vezetőedző. - Főként, hogy jó pár meghatározó játékos is távozott a csapattól. Tóth Zsuzsanna, Kiss Brigitta, Végh Júlia nem kívánt tovább játszani, Simon Judit anyai örömök előtt áll, Magyar Liza Pécsen kezdte meg egyetemi tanulmányait, Varga Nikolett pedig a SZoESE-be igazolt. Új csapatot kell építenünk. A három térdműtét után lábadozó játékosunkból a Demény ikrekre Laurára és Lizára lassacskán már lehet számítani, de Dancsecs Nikolettre még várnunk kell. Van három visszatérőnk: Merklin Ferencné (Zubor Enikő) két gyerek és nyolc év kihagyás után jött vissza, Mohl-Benesóczky Anna is szült, másfél évet hagyott ki, akárcsak tanulmányai miatt Mikos Patrícia. Új érkező és erősítés Sümegről az utánpótlás-válogatott kerettag Marton Gabriella. Rajtuk kívül a Szombathelyi Sportiskolából öt serdülő korú játékos is felkerült a felnőtt kerethez. A sportiskolában a 2000-es évjáratúaknál fiatalabbak röplabdáznak, a Vasi Sport Akadémia minden játékosa a HVSE-hez igazolt; a bajnokságban szereplő csapatunk új megnevezése Haladás VSE-Sportiskola.

Ami a célkitűzést illeti, a vezetőedző szerint az első helynek most nincs realitása.

- Az első öt között szeretnénk végezni. Sok gyakorlásra van szükség, hogy összeálljon a most még eléggé eklektikus csapatunk. Akkor viszont, ha összeszokik, bárkire veszélyes lehet - zárta szavait Mucsi Péter, aki továbbra is Bodovics Árpáddal és Antonio Mircea Petrével együtt készíti fel a HVSE-SI-játékosait.

Az előző idényt a nyugati csoportban a negyedik helyen záró Szombathelyi Egyetemi SE-nek jóval nyugalmasabb volt a bajnoki szünideje, nem sok változás volt a csapatban. Igaz, elvesztették egyik legjobbjukat.

- Erdősi Gréta levelezőn folytatja a mesterképzést, nagyon jó lehetőséget kapott az otthonához közeli, a csapatát nagyon megerősítő, NB I-re pályázó Balatonfüredtől, nemcsak játékosként, de testnevelőként és edzőként is számítanak rá. Sajnáljuk a távozását, hiszen nagyon ponterős volt, de ilyen az egyetemi csapat sorsa, a játékosok jönnek-mennek - vágott bele helyzetük vázolásába Bodzer Attila, aki egy személyben irányítja a 17 fős felnőtt és utánpótláskeretet. - A többiek mind maradtak. Új játékos Tapolcáról Melkovics Rebeka, illetve a Haladásból feladóként érkezett Varga Nikolett, aki az egyetem hallgatója - én inkább ütőként számítok rá. Az egyesület célja továbbra is egy stabil NB II-es csapat működtetése, a vezetőség nem tűzött ki elérendő helyezést. Én viszont igen. Bár több csapat is erősített, akkor lennék elégedett, ha az első háromban tudnánk végezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!