Sport

2016.11.03. 15:56

NB I/B-s, NB II-es sakkozók

Körkép - Az NB I/B-s sakkbajnokságban jó rajtot vett a Szentgotthárd-Alsószölnök STE csapata. Az NB II-ben nyert a Haladás VSE-Infraplan III. és a Sárvár SC is. Szentgotthárd-Alsószölnök STE-ASE II. Paks 8,5-3,5. - Paks, NB I/B-s sakkmérkőzés.

Vas Népe

A 2. fordulóból előrehozott mérkőzést felcserélt pályaválasztói joggal vívták a csapatok. A vasiaktól két játékos hiányzott, ám a fiatalok jól pótolták őket. De az egész csapatnak jár a dicséret a nyitányon aratott remek sikerért. Győzött: Takács B., Titan, Vrencián, Kovács, Makk R., Ördög Á. Remizett: Gjuran, Radnai, Buzeti, Terbe, Nagy.

Komlói BSK-Szentgotthárd-Alsószölnök STE 6-6. - Komló, NB I/B-s sakkmérkőzés.

Két nemzetközi- és egy nagymesterrel erősített a Komló, de ezt tudták ellensúlyozni a vasiak, így jó eredményt, döntetlent értek el. Az új igazolás, Vrencián Lehel magabiztos játékkal járult hozzá a jó bajnoki kezdéshez. Győzött: Vrencián, Hittér. Remizett: Gjuran, Takács B., Radnai, Titan, Kovács, Makk R., Terbe, Nagy.

Haladás VSE-Infraplan II.-MTK Budapest 5-7. - Szombathely, NB I/B-s sakkmérkőzés.

A Haladás VSE csapata erős ellenfelet fogadott a bajnokság nyitófordulójában. A bajnokesélyes MTK ellen a 7-5-ös vereség jó eredménynek számít, ám a partik alakulása alapján fordított eredmény is születhetett volna. Remizett: Kristic, Trbojevic, Farkas, Pergel, Szukics, Egri, Ruck T., Ugróczky, Magyar, Németh D.

Haladás VSE-Infraplan III.-Széchenyi ESE 7-5. - Szombathely, NB II-es sakkmérkőzés.

Az NB II-ben is bajnokaspiránssal csapott össze a Haladás. A győzelem nagyon jó eredmény, de kár az első két táblán elhullajtott pontokért. Győzött: Tomasics, Gaál, Soponyai, Koloditsova. Remizett: Borhy M., Joó, Gutmann, Varga T., Tóth, Vida.

Z. Baki Agrocentrum-Sárvár SC 4,5-7,5. - Zalaegerszeg, NB II-es sakkmérkőzés.

Két erősen tartalékos csapat meccselt egymással. A hazaiak nyolc táblán magasabb élő ponttal rendelkeztek, ám a sárváriak ezt jó játékkal megcáfolták. Győzött: Smidéliusz, dr. Láng, Gömböcz, Havasi, Gál, Egri. Remizett: Szokolszky, Hadrik, Katona.

Ajkai ASSE-Arborétum Herény SE 8-4. - Ajka, NB II-es sakkmérkőzés.

Az Arborétum erősen tartalékos összeállításban ült asztalhoz. A hazaiak győzelme így megérdemeltnek mondható. Győzött: Arany, Kiss L. Remizett: Finy, Gábor, Barasits B., Császár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!