Sport

2016.11.04. 11:54

Teljesült a cél: Antal Zsolt 300 kg fölé jutott felhúzásban

Szerencs -Nagy formában versenyezve nyert több aranyérmet is a szerencsi GPA-IPO Európa Kupán a szombathelyi erős ember, Antal Zsolt.

Tóth Gábor

A nemzetközi erőpróbán - az összes kategóriában - több mint 200 sportoló feszült neki a súlyoknak. Köztük a szombathelyi Antal Zsolt, aki -110 kilós súlycsoportban, masters I. korcsoportban (40-44 év) nevezett. Délelőtt a puss&pull versenyszámban bizonyíthatott. Fekvenyomásban 190 kilóig, felhúzásban pedig 280 kilóig jutott.

A nagy formában versenyző Antal Zolt (balról) keze a magasban Fotó: Bárfai Katalin

A 470 kg-os összteljesítménye pedig bőven elég volt az aranyéremhez. Olyannyira, hogy megjavította a GPA-IPO szervezet világrekordját, ami eddig 440 kilót számlált. Délután deadlift (felhúzás) versenyszámban állt a zsűri, a közönség elé. Négy fogása volt: egy biztonsági 272,5 kilóval kezdett, majd 290 kg következett, aztán az egyéni csúcsnak számító 297,5 kg, végül a GPA-IPO világrekordot jelentő 300,5 kg. Természetesen a szombathelyi erős ember felhúzásban is megnyerte az Európa Kupát.

Mindkét kategóriában egyedül versenyzett.

- Nagyon elégedett vagyok, főleg a felhúzásban elért világrekordommal - összegzett Antal Zsolt. - Egész évben azért dolgoztam, hogy 300 kg fölé jussak, és végre sikerült! Ráadásul mindkét versenyszámban - masters korcsoportban - kiérdemeltem az abszolút bajnoki címet is, ami már csak hab volt a tortán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!