Sport

2016.12.14. 21:05

A vártnál jobb eredmények

Megyei körkép - Bravúros eredményt ért el mindkét tartalékosan asztalhoz ülő vasi NB I/B-s sakkcsapat a 4. fordulóban.

Horváth Erika

Pénzügyőr SE II.-Haladás VSE-Infraplan II. 6-6. - Budapest, NB I/B-s sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A külföldi csapatbajnokik és betegségek miatt nagyon megcsappant a Haladás játékoskerete, amelyből a vasárnapi bajnoki fordulóra három 12 fős csapatot kellett felvonultatnia. Az NB I/B-ben még Borhy Marcell édesapja, a gárdával sofőrként tartó Borhy György is asztalhoz ült - élete első NB-s mérkőzésén győzelemmel debütált. A tartalékos csapattól bravúreredmény a döntetlen.Győzött: Németh D., Borhy Gy. Remizett: Kristic, Egri L., Horvat D., Ugróczky, Magyar, Borhy M., Skvorc, Gombos.

Szentgotthárd-Alsószölnök-Aquaprofit-Nagykanizsai TSK II. 7,5-4,5. - Szentgotthárd, NB I/B-s sakkmérkőzés.

Az értékszámok alapján döntetlen volt a várt eredmény a két tartalékos csapat találkozóján, amelyet végül simán nyertek meg a vasiak, köszönhetően annak, hogy a hátsó hat táblán 5,5 pontot tudtak begyűjteni. Győzött: Radnai, Buzeti, Nagy K., Hittér, Takács K., Rátkai M. Remizett: Takács B., Terbe, Horváth I.

A 71 esztendős Horváth Imre fél pontot tett hozzá a szentgotthárdiak sikeréhez Fotó: Unger Tamás

TARR-Tapolca VSE-Haladás VSE-Infraplan III. 8-4. - Tapolca, NB II-es sakkmérkőzés.

A csapat-összeállítások alapján megérdemelt tapolcai győzelem, reális eredmény született. Győzött: Takács G., Horváth R. Remizett: Joó, Tóth T., Pál, Peresznyák.

Sárvári SC-Bányász SK Ajka 4,5-7,5. - Sárvár, NB II-es sakkmérkőzés.

Az éllovas ellen óriásit küzdött a sárvári csapat. Maratoni hosszúságú partikban a vártnál több pontot szereztek a vasiak. Győzött: Havasi, Egri Zs. Remizett: Szép, dr. Láng, Katona, Gömböcz, Piri.

Lövő SE-Arborétum Herény SE 7,5-4,5. - Lövő, NB II-es sakkmérkőzés.

A nagyon jó erőkből álló, dobogóért harcoló Lövő ellen szép teljesítmény a 4,5 pont. Külön öröm a szombathelyieknél, hogy a nagypapa Kiss László és unokája, Kiss Bálint is győzni tudott. Győzött: Kiss B., Kiss L., Bodorkós. Remizett: Takó, Császár, Barasits T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!