Sport

2016.12.09. 18:43

Hazai pályán nem hibázhat a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában szombaton 18 órás kezdéssel a Falco KC Szombathely az idegenben is veszélyes, jó formában lévő Kaposvárt fogadja.

Tóth Gábor

A nyolcadik Falco (4/5) fogadja a negyedik Kaposvárt (6/3).

A szombathelyi gárda hazai pályán még hibátlan, de a Kaposvár már fel tud mutatni két idegenbeli győzelmet, ugyanis nyert Kecskeméten és Zalaegerszegen is. A Falco a ZTE elleni fiaskót feledtetné szurkolóival, a Kaposvár két győzelemmel (ZTE idegenben, Vasas otthon) a háta mögött érkezik Szombathelyre. Igaz, a legutóbbi bajnokin bokasérülést szenvedett a somogyiak centere, Hendlein Roland. Akinek egyelőre kérdéses a játéka.

- Egy jó erőt képviselő, veszélyes, összeszokott társaság érkezik hozzánk - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely mestere. - A Kaposvár keretét zömében rutinos játékosok alkotják, jók a légiósok, jók a magyar kosarasok. Persze sokat számít, hogy riválisunknál játszhat-e a sérüléssel bajlódó kulcsember, Hendlein. Ellenfelünk nagy küzdő, Zalaegerszegen például komoly hátrányból fordított és nyert - mert egy pillanatra nem adta fel. Idegenben is megpróbálja ráerőszakolni ellenfelére a játékstílusát, az akaratát. Vagyis nehéz mérkőzésre, nagy csatára van kilátás.

Ugyanakkor számunkra hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható eredmény. Az idei esztendőből még két bajnoki vár ránk, mindkettő saját közönségünk előtt. Mindkettőt meg kell nyernünk, hogy kedvező helyzetből futhassunk neki az új esztendőnek - az első feladat a Kaposvár!

Az előző hetek erőltetett menete után kicsit tudtunk szusszanni, regenerálódni, és természetesen alaposan felkészülni a Kapusvárból. Stabil védekezést, 40 perc teljes koncentrációt, szervezett csapatjátékot várok a fiúktól. Új centerünk, Ivan Zsigeranovics két edzés után Zalaegerszegen mutatkozott be a csapatunkban - nem is rosszul.

Most több időnk volt a beillesztésére, ennek megfelelően még jobb játékot várok tőle. Bognár Kristóf és Kovács Bence továbbra is sérült, rájuk majd csak januárban számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!