Sport

2016.12.22. 17:40

Remekelnek a korosztályos tekések

Három nagyszerű országos eredmény is bizonyítja, hogy remek utánpótlással rendelkezik a Vas megyei tekesport.

Horváth Erika

Az élre Molnár Pál elismerése kívánkozik. A 23 esztendős szombathelyi fiatalember még a Vasasszonyfa NB I-es csapatának meghatározó játékosa volt, amikor májusban ifj. Brancsek Jánossal tandem párosban bronzérmet szereztek az U23-as világbajnokságon. Aztán átigazolt a Répcelaki SE-be, és immár a nemzetközi porondon is nagyon sikeres, NBC Kupa-győztes szuperligás csapatnak a stabil tagja (páros társával együtt). A Magyar Teke Szövetség Molnár Pált választotta a 2016-os esztendő legjobb férfijátékosának az U23-as (ifjúsági) korosztályban.

A közelmúltban rendezték meg a korosztályos utánpótlás egyéni országos bajnokságokat. Az ifjúsági fiúknál a Sárvári Kékgolyó 22 éves tekése, Rozmán Szabolcs a három számból kettőben is a legjobbnak bizonyult a kazincbarcikai 32-es országos döntőben, ahová két vasi fiatal tudta beverekedni magát. Szabolcs 628 fás egyéni rekordot is jelentő eredménnyel aranyérmet szerzett a 120 gurításos egyéni versenyben. Sprintben a legjobb nyolc közé jutott, a háromból a második fordulóban érte el a legjobb eredményt, a 186 fát számították be az összetett sorrendbe. A 814 fás összteljesítmény is aranyat ért. Rozmán Szabolcs eddig csak három NB II-es ifibajnoki csapataranyat tudhatott magának, illetve a sárvári együttes NB II-es felnőtt gárdájával is szerzett már egy bronzot.

Rozmán Szabolcs országos bajnoki címmel hívta fel magára a figyelmet Fotó: Bejczi Tamás

- Öt éve tekézek, eddig minden évben bejutottam a korosztályos országos döntőbe, de érmet először sikerült szereznem - mondta. - Nem véletlenül, hiszen most nagyon sokat készültem. Még a következő évben is az U23-as korosztályba tartozom, igyekszem majd megvédeni a címemet. Komolyan tervezek a tekével, szeretnék az ifjúsági válogatottba is bemutatkozni, aztán majd az NB II-nél magasabb osztályban is kipróbálnám magam.

A serdülő (U18-as) fiúknál öt Vas megyei tekés is bejutott a zalaegerszegi 32-es országos döntőbe, de érmet egyiküknek sem sikerült szereznie. A legjobb eredmény a Thermalpark-Szentgotthárdi VSE játékosa, Karba Bálint nevéhez fűződik, aki összetettben 737 fával (543+194) hetedik lett.

Molnár Pál nagyon szép emlékekkel búcsúzhatott az évtől és az ifjúsági korosztálytól

A serdülő lányok az FTC pályáján döntőztek. A szentgotthárdi László Kata nagyszerűen szerepelt az egyéni versenyben, hét fával lemaradva a legjobbtól 521-gyel ezüstérmet szerzett. A sprintverseny kevésbé sikerült, a 660 (521+139) fa összetettben a tizedik helyre volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!