Sport

2017.01.24. 20:05

Győznie kell a Herzliya ellen a Körmendnek

Körmend - A FIBA Európa Kupa második csoportkörének utolsó versenynapján, szerdán 17.30-tól az izraeli Bnei Hezliya gárdáját fogadja az Egis Körmend kosárlabdacsapata. Mindenképpen nyerniük kell a piros-feketéknek, de a 16 közé jutásuk még további eredményektől is függ.

Németh Zsolt

A piros-feketéknek mindenképpen nyerniük kell ahhoz, hogy megmaradjon a továbbjutás esélye, hiszen egy esetleges vereséggel biztosan kimaradnának a folytatásból. Ferenczék még csoportelsők is lehetnek, ha nyernek szerdán, és a Minszk odahaza legyőzi a Nanterre 92 gárdáját. Az összevetésben a franciákénál jobb a Körmend mérlege, így ebben az esetben a csoport élén zárna a magyar együttes. Amennyiben a franciák nyernek Minszkben, akkor ők lesznek a csoportelsők, így a vasiaknak a hat csoportból el kellene csípnie az egyik helyet a két legjobb csoportmásodik számára fenntartott keretből. Ekkor jöhet a lázas számolgatás, a többi csoport végeredményétől függően

Ferencz Csaba három triplát vágott szombaton a Szeged ellen. Most is nagy szükség lesz a pontos távoliakra Fotó: Szendi Péter

- Nagyon sűrű volt a programunk a mögöttünk álló időben, a meghatározó játékosok különösen sok percet töltöttek a pályán, ezért a fiatalok kivételével hétfőn pihenőt kapott a keret - mondta Gasper Potocsnik, a csapat vezetőedzője. - Kedd reggeltől viszont már készülünk a következő megmérettetésre. Talán sokan azt gondolják, hogy ez könnyű feladat lesz, hiszen idegenben legyőztük a Herzliyát. De ez csalóka! Az ellenfelünk erős csapat, remek, nagynevű játékosokkal. Igaz, idegenben megmutattuk, hogy a kosárlabdában mindez nem kell, hogy számítson. De le nem becsülhetjük a Herzliyát, az nagy hiba volna. Még nagyobb koncentrációra, odafigyelésre lesz szükségünk. Mindenkinek, aki pályára lép, még jobb hozzáállással kell játszania, és csak csapatként érhetünk el sikert. Hiszek a játékosaimban! Remélem, mindenki ott lehet a pályán, bár többen betegséggel küzdenek. Meglátjuk, mi lesz a helyzet a mérkőzés előtt. Mindent megteszünk azért, hogy győzzünk, a többit meglátjuk. Az esélyekről nem szeretnék különösebben beszélni, számos variáció előfordulhat. A mi dolgunk az, hogy, megnyerjük a mérkőzést. Ha lehet, akkor persze minél nagyobb különbséggel, de ha nyerünk, az már nagy dolog lesz, és gratulálni fogok a játékosaimnak a folytatástól függetlenül.

1. Nanterre 5 4 1 437- 379 9

2. Körmend 5 3 2 429- 396 8

3. Minszk 5 2 3 416- 432 7

4. Herzliya 5 1 4 360- 435 6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!