Sport

2017.01.22. 19:32

Húsz perc is elég volt a fölényes körmendi győzelemhez

Az első félidőben a játékot lassítva, taktikusan és pontosabban kosárlabdázott a vendégcsapat, még akkor is, ha nagyszünet előtt már átvette a vezetést az Egis Körmend. A hazaiak ritmust váltottak a második felvonásban és állva hagyták a fáradó vendégeket, húsz perc alatt fölényessé téve a különbséget.

Németh Zsolt

 

Körmend, 2000 néző V: Kapitány, Farkas, Vida

KÖRMEND: Gibbs 8, SMITH 21/6, FERENCZ 11/9, ALLEN 19/3, Horti 7

Csere: LOVERIDGE 15/9, PETTY 14/3, Csorvási 2, Oroszi 3/3, Doktor -, Molnár -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

SZEGED: Boltic 5, LILOV 27/15, Ciric 9/3, Juhos 9/3, SULOVIC 12

Csere: Wirth 1, Révész 4

Vezetőedző: Nikola Lazic

Az eredmény alakulása. 2. p.: 2-10. 8. p.: 11-16. 14. p.: 21-28. 17. p.: 32-32. 22. p.: 46-38. 28. p.: 61-47. 34. p.: 77-56. 38. p.: 89-67.

Kipontozódott:Wirth, 39. p.

Két kihagyott idegenbeli mérkőzés után ismét csatlakozott társaihoz Parrish Petty, aki második gyermekének megszületése után először lépett pályára, igaz, nem kezdőként. A vendégek a Kecskemét és a Szolnok otthoni legyőzése után Kaposváron is nyerni tudtak, így érkeztek Körmendre. A lendület megmaradt, mert mire a hazaiak ocsúdtak, már nyolccal ment a szervezetten játszó Szeged. Hiába igyekeztek, sok hibával játszottak Ferenczék, akik inkább a személyi hibákat, mint a pontokat gyűjtögették. Tíz perc után hattal volt előrébb a Szeged. Úgy tűnt, hogy jobban folytatja a Körmend, de négy pontnál közelebb nem tudott zárkózni, mert jól zárt a vendégvédelem, és amikor Lilov is betalált távolról, újra nyolc lett közte. Allen vette hátára a csapatát, majd Petty dobott ziccert egy szerzett labdából és máris a vendégpad mutatta, hogy időkérés következik. De ekkorra az Egis Körmend is összerakta a védekezését, és Smith hármasával eltűnt a vendégelőny. Néggyel aztán újra ment a Szeged, de Loveridge hármast dobott, majd Gibbs büntetőivel először hazai vezetést mutatott a tábla. A félidő slusszpoénját Petty triplája jelentette, amivel négy ponttal vezetett az addig nem túl meggyőző játékot mutató Körmend. Aztán újra Petty villant kétszer, nyolcra nőtt a hazai előny. Ferencz is hármast szerzett, majd Allen talált be és máris 11 pontos hátránynál kért időt Nikola Lazic, pedig csak kicsit pörgette fel a játékát a Körmend. Ferencz második hármasával végképp elléptek a piros-feketék. Húsz is lehetett volna közte, de Lilov másképp gondolta, triplával csökkentette valamelyest a különbséget.

Aztán hat perccel a vége előtt meglett a húsz közte, az egyre eredményesebb Allen kosarával. Lilov újra jól célzott távolról, de így tett Loveridge és Ferencz is, eldőlt a találkozó sorsa. A hazaiaknál már az is belefért, hogy a szerdai FIBA kupa mérkőzésre gondolva a fiatalok is beálltak, így is harminc fölé ment az előny, a századik pontot pedig épp a legfiatalabb játékos, Oroszi Bene triplája jelentette.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Először is gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, mert nem volt ez könnyű mérkőzés. A Szeged jó csapat! Az első félidőben nem a saját játékunkat játszottuk, de a másodikban már sokkal inkább csapatként küzdöttünk. Jobban sikerült a társakat megtalálni a labdával, és a védekezés is sokkal inkább összeállt, ami nélkül nincs győzelem.

Azért ez a mérkőzés intő jel volt a jövőre nézve, hogy miképpen nem szabad kezdeni egy találkozót.

Nokila Lazic: – Teljesen megérdemelt a Körmend győzelme, jól játszottak, gratulálok nekik! Az eső félidőben majdnem végig tudtunk vezetni, de a második félidőben nem tudtunk olyan ritmusban kosárlabdázni, mint ők. Úgy jöttünk, hogy folytatjuk a jó szériánkat, de ez ma nem sikerült, sokkal jobb volt Az ellenfél. Megyünk tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!