Sport

2017.01.25. 20:01

Országos negyedik az egyházasrádóci floorballcsapat

Veszprém - Az intézmény történetének eddigi legjobb eredményét érte el az Egyházasrádóci Kossuth Lajos Általános Iskola I. korcsoportos fiúcsapata a floorball diákolimpia országos döntőjében megszerzett negyedik helyével.

Horváth Erika

Veszprém volt a házigazdája a 2016/2017-es tanév floorball diákolimpia országos döntőjének, ahol négy általános iskolai és az összevont középiskolai korcsoportban nyolc-nyolc csapat küzdhetett a végső helyezésekért. Vas megyéből az egyházasrádóci Kossuth iskola I. korcsoportos fiúcsapata tudta kiharcolni a szintén veszprémi elődöntőben a nyolcas fináléba jutást. Csoportmeccseiken remekeltek a rádóciak: a budapesti Vajdát 3-1-re, a miskolci Szent Imrét 4-0-ra, a mélykúti Szent Tamást 6-2-re legyőzve első helyen jutottak tovább. A keresztjátékban a B csoport másodikja, a balassagyarmati Szent Imre iskola ellen 2-1-re vezettek, de balszerencsés módon végül
3-2-re kikaptak. Így a bronzéremért játszhattak - a csoportmeccsen legyőzött budapesti Vajda ellen. Ott azonban már nem ment úgy a játék, mint korábban, 5-2-re alulmaradtak, így a negyedik helyen zárt a Palkó Áron, Ilnicki Marcell, Lakosi Tamás, Svób Milán és Tóth Attila összetételű vasi csapat. A torna négyfős All Star-csapatába Palkó Áront is beválasztották.

Az országoson negyedik egyházasrádóci I. korcsoportos csapat. Balról: Tóth Attila, Lakosi Tamás, Ilnicki Marcell, Palkó Áron, Svób Milán. Mögöttük Simon Attila felkészítő testnevelő Fotó: Kossuth Lajos Általános Iskola

- Sajnos a döntő előtti héten ketten is betegek, influenzásak lettek, hat helyett csak öt játékossal tudtunk elutazni. És a torna végét fizikálisan és mentálisan sem bírták már a fiúk, a bronzmeccsen csak öt percig voltak partiban ugyanazzal a csapattal, amelyet korábban biztosan győztek le - mondta csapata szerepléséről Simon Attila testnevelő. - Szerettünk volna érmet, de a negyedik hely is a legjobb eredményünk, egyszer voltunk már hetedikek.

Az egyházasrádóci iskolában 2005 óta foglalkoznak a floorballal. Néhány éve már testnevelés órai tananyag is náluk, nagyon népszerű, gyakorlatilag minden tanulójuk játssza, így több korcsoportban is tudnak csapatot indítani. Országos eredményük azért is nagyon értékes, mert ebben a tanévben sokkal több csapat vett részt a diákolimpia felmenő küzdelmeiben, mint eddig bármikor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!