Sport

2017.01.06. 20:30

Sopronban a Falco - Nyerni akarnak a szomszédvárban a sárga-feketék

Szombathely- A rövid téli szünet után folytatódik az NB I-es férfi kosárbajnokság. A Falco-Vulcano Energia Szombathely KC szombaton a Sopron vendégeként vív szomszédvári rangadót (20.30, M4 Sport).

Tóth Gábor

Mintegy a Sopron-Falco derbi felvezetéseként pénteken sajtótájékoztatón jelentették be, hogy új névadó szponzor állt a sárga-fekete klub mellé, így a szombathelyi kosárcsapat a szezon végéig Falco-Vulcano Energia Szombathely KC néven fut - a támogatás összege nem publikus. Az új névadót Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője, Kocsis Gábor, a KG Invest 2008 Kft. ügyvezetője, valamint Molnár Miklós alpolgármester jelentette be a sajtó képviselőinek. Utóbbi a tulajdonos várost képviselve hangsúlyozta, hogy a Falco költségvetése rendben van az idei szezonra, az új támogatással pedig lehetőség nyílik egy ötödik légiós szerződtetésére - már ha ennek szükségét érzi a szakmai stáb.

Mozgalmasan alakult a december Sopronban. Az SKC előbb légióst cserélt, Kelvin Levis helyére leigazolta az ugyancsak amerikai Anthony Mylest. A hátvédet azonban még az előző szezonban az Alba játékosaként eltiltották, vagyis elvileg nem léphet pályára a Falco ellen - hacsak a soproni vezetőknek nem sikerül valamit intézniük...

Balról: Gráczer György, Kocsis Gábor, valamint Molnár Miklós a Falco-Vulcano Energia Szombathely KC új szerelésével
Fotó: Unger Tamás

Majd a klub szerződést bontott Bán Tiborral, akinek a helyére - a Körmenden is megfordult - Lakosa Zsolt érkezett Szegedről. Aztán a hónap végén robbant a bomba: Jay Theratt ügynökén keresztül jelezte, hogy érvényes szerződése ellenére nincs kedve visszatérni a klubhoz. Így ponterős amerikai légiósát elvesztette az SKC. De talált új irányítót: a horvát bajnokságból érkezett az ugyancsak amerikai Brandon Johnson - ám az idő rövidsége miatt kérdéses, hogy játszhat-e szombaton este. Szombathelyen csendesebben teltek az elmúlt hetek, igaz, a klub és Ray Turner útjai elváltak, így az amerikai centerre a folytatásban már nem számíthat a szakmai stáb. És új játékos sem érkezett Turner helyére. A Sopron egyébként nincsen túl jó formában, legutóbbi öt meccséből csak egyet nyert meg. A Falco két győzelemmel zárta a tavalyi esztendőt - de az idei szezonban még nem nyert idegenben. A Falco (6/5) a 6., a Sopron (5/6) a 9. a tabellán.

- Csak néhány nap pihenőt kaptak a fiúk az ünnepek miatt, igazából nem álltunk le, dolgoztunk - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia Szombathely KC vezetőedzője. - Sajnos nem tudjuk, hogy ellenfelünk két új igazolása, Myles és Johnson - akiről egyébként sok információnk nincs - játszhat-e ellenünk. Ez egy kicsit megnehezíti a felkészülésünket. De ettől függetlenül is jó keret áll Sabáli Balázs edzőkollégám rendelkezésére. Ráadásul a Sopron inkább hazai pályán vitézkedik, és mivel az elmúlt időszak eredményei nem alakultak a legjobban, győzelmi kényszerben játszik ellenünk. Ezt a nyomást talán kihasználhatjuk. Amúgy harcos, kemény, kiélezett, feszült hangulatú mérkőzésre számítok. Elmegyünk, játszunk egy jót, és a szurkolóink segítségével megpróbálunk meglepetést okozni, nyerni - egy idegenbeli győzelem nagy lökést adna a folytatásra. A kézsérüléséből felépülő Bognár már játszhat, igaz, még nincs százszázalékos fizikai állapotban. Egyelőre négy légióssal harcolunk - de így sincs rossz keretünk.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!