Sport

2017.02.27. 19:45

A Héraklész-gálán 2016 legjobb utánpótlás-sportolóit díjazták

Budapest - A fiúk kategóriájában Halász Bence, a Dobó SE junior-világbajnok kalapácsvetője lett a 2016-os év legjobb utánpótlás-sportolója.

Horváth Erika

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága idén is megrendezte a Héraklész díjátadó gálát - ezúttal a 2016-os év legeredményesebb utánpótláskorú versenyzőit és edzőiket jutalmazták. A pénteki rendezvényre 14 sportág 42 versenyzője és 30 edzője volt hivatalos. A nőknél a tavaly három ifjúsági világbajnoki címet begyűjtő kajakos Homonnai Lucát, a férfiaknál Halász Bencét, a Dobó SE junior-világbajnok kalapácsvetőjét választották meg a legjobbnak.

Utóbbit két edzőjével, Németh Lászlóval és Németh Zsolttal szólították színpadra. De még egy másik kategóriagyőzelemben is volt Vas megyei érdekeltség. A kettő-négy fős, úgynevezett kiscsapatok versenyében a fiúknál a Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely összeállítású, junior Európa-bajnok és vb-második párbajtőr-válogatott lett az első. Bakos Bálint a Szombathelyi Vívóadakémia versenyzőjeként volt részese a nagy sikereknek, és kijárt az elismerés klub-edzőjének, Patócs Zsoltnak is.

A Héraklész-gála vasi díjazottjai (balról): Németh Zsolt edző, Bakos Bálint vívó, Halász Bence kalapácsvető, Németh László edző. A képről hiányzik Patócs Zsolt, Bakos Bálint edzője
Fotó: Róth Tamás

- Tavaly második lettem. Váratlanul ért az első hely, nem gondoltam, hogy felvehetem a versenyt azokkal, akiknek nemcsak egy világversenye van egy évben, mint például az atlétáknak, hanem vb-je és Eb-je is - osztotta meg velünk gondolatait a 20 esztendős Halász Bence, aki ettől az évtől már csak az U23-asok és a felnőttek között versenyezhet. - Nagyon jólesik ez az elismerés, örülök, hogy a Héraklész-programban is győzelemmel sikerült búcsúzni a junior korosztálytól,

A hét végi téli ob-n elért ezüstérem és 73,22 méteres eredmény hasonlóan sikeres jövőt sejtet.

- Biztató ez az eredmény, hiszen még csak február végén járunk, és nem is pihentünk rá a versenyre. Bár nem akadt rám egyetlen dobás sem, nagyon jó, stabil volt a sorozatom. Ebből lehet majd nagyot dobni a későbbiekben - mondta a téli országos dobóbajnokságról Bence. - Idáig nagyon jól, sérülésmentesen tudtunk dolgozni, nagyon rendben van a fizikumom is. Még sok munka van a nyári szezonig, addig még sokat tudok fejlődni. Szeretnék idén 77 méter fölé jutni. Két hét múlva dobó-Európa Kupa lesz, az U23-as korosztályban hasonló eredménnyel komoly esélyekkel indulhatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!