Sport

2017.02.28. 16:05

Kőszegiek is utaznak a speciális olimpiára

Budapest - Áder János köztársasági elnök előtt a Sándor-palotában hétfőn esküt tett a márciusi speciális olimpia téli világjátékokra utazó 33 magyar sportoló, illetve a 18 kísérő - köztük a kőszegi delegáció tagjai.

Tóth Gábor

Az értelmi fogyatékossággal élők március 14-25. között az Ausztriában rendezendő speciális olimpia téli világjátékon adnak számot a tudásukról, felkészültségükről. A magyarok öt sportágban - alpesi síben, gyorskorcsolyában, műkorcsolyában, hófutásban és padlóhokiban - indulnak.

Immár hatodik alkalommal lesznek a magyar küldöttség tagjai a Kőszeg-Wink Padlóhoki SC sportolói, edzői.

Első sor balról: Barabásné Győrvári Adrienn, Vigh Barbara, Zelenák Balázs, Horváth Miklós, Zelenák Szabolcs. Hátul Kurucz Tamás (takarva), Wimmer László (félig takarva), Böcskei Lajos, Németh István, Áder János, Gerencsér Gábor, Lengyel Lajos (MSOSZ-elnök), Pintér István
Fotó: Kőszeg-Wink Padlóhoki SC

Böcskei Lajos, Gerencsér Gábor, Horváth Miklós, Zelenák Balázs és Zelenák Szabolcs a padlóhoki-válogatott tagjaként vesz részt az erőpróbán, a fiúkat Németh István és Pintér István edzőként, Barabásné Győrvári Edit pedig segítőként kíséri el Grazba.

Hófutásban Vigh Barbarát és Kurucz Tamást nevezte az országos szövetség, akik edzőjük Wimmer László segítségével próbálnak meg minél jobb eredményt elérni Ramsauban.

A magyar küldöttség március 14-én kel útra, két napot Karintiában tölt a csapat, aztán utaznak Schladmingba, ahol március 18-án este lobban fel az olimpiai láng, amely 24-án Gazban alszik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!