Sport

2017.02.25. 23:10

Nem sikerült a Haladás rajtja

Az NB I 21. fordulójában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás idei első bajnokiján Sopronban 2-0-ra alulmaradt az Újpest ellen.

Pum András

Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője egy helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon. Mészáros Karol lebetegedett, helyett Ezequiel Calvente került a kezdőbe.

A mérkőzés előtt születésnaposokat köszöntöttek: Mészöly Géza 50, Schimmer Szabolcs 33, David Williams 33 éves lett.

A 2. percben Calvente balról beívelt szabadrúgását Jagodics hét méterről Balajcza kezébe fejelte. A 11. percben Calvente most jobbról ívelt a kapu elé, Jagodics nyolc méterről a jobb sarok mellé bólintott. A 12. percben egy szép egyéni megmozdulás végén vezetést szerzett az Újpest. Perovic cselezte át magát két védőn a jobb oldalon, a tizenhatoson belül, majd 12 méterről a léc alá bombázott (0-1). A gól után sem változott a játék képe, kiegyenlített küzdelem folyt a pályán.

Csakúgy, mint a vasiak támadója, David Williams (fehérben) és az újpestiek védője, Kálnoki-Kis, a két csapat is nagy csatát vívott

A 26. percben labdát veszített a Haladás, a gyors kontra után Windecker 14 méterről, jobbról a hosszú, jobb sarok mellé lőtt. Három perc múlva Calvente jobbról, az alapvonal közeléből beívelt szabadrúgását Iszlai öt méterről centikkel fejelte a bal sarok mellé. Megélénkült a meccs, hullámzóvá vált a játék. A 31. percben Andric lógott meg a bal szélen, nagy helyzetből, tíz méterről leadott lövését Király vállal szögletre ütötte. Próbálkozott a Haladás, de nem boldogult a fegyelmezetten, zártan védekező Újpest ellen.

Szünet után is a vasiak kezdeményeztek többet, de az újpesti kontrák veszélyesebbek voltak. Ment előre a zöld-fehér csapat, de láthatóan roppant idegesen futballoztak játékosai. A 61. percben Rácz jobbról belőtt szabadrúgása elsuhant a nagy helyzetben lévő Devecseri lába előtt. A 63. percben Rácz 28 méteres szabadrúgása centikkel suhant el a bal sarok mellett. Egykapuzott a Haladás, de mivel sok hibával futballozott, joggal bosszankodtak a szurkolók.

Mészöly Géza kettőt is előre, a támadószekcióba cserélt, beállt a télen szerződtetett Gajdos Zsolt és Funsho Bamgboye. Szinte felborult a pálya, akkora volt a szombathelyiek fölénye. Élvezetes, izgalmas, olykor kemény volt a meccs. A 76. percben Bamgboye tálalt a jobb oldalon felbukkanó, nagy helyzetben lévő Williamshez, aki 16 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Még vihette volna a labdát az ausztrál csatár. A 80. percben Wils csúszott el a tizenhatosnál, de Balogh Balázs kilőtte Devecserit. A 81. percben Bamgboye 16 méteres, kapura tartó lövését Mohl hatástalanította. A 91. percben jött a slusszpoén: Szűcs jobbról, 17 méterről kilőtte a jobb sarkot (0-2).

A Haladás az első félidőben gyengén futballozott, szünet után feljavult a játéka, de kevés volt a támadásaiban az átütőerő.

Mészöly Géza: - Egy nagy hibánkat kihasználta az Újpest, és bár nagyon sokat tettünk az egyenlítésért, mégsem eleget.

Nebojsa Vignjevics: - Nem alakult ki szép játék, sokkal inkább a küzdelem dominált a pályán. Jókor rúgtuk a vezető gólt, ezután a Haladás főleg szögletekből, szabadrúgásokból próbálkozott. Nagyon örülök a győzelemnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!