Sport

2017.03.29. 18:10

A kőszegi Bartakovics Marcell egyéni és páros aranya

Kőszeg, Siófok - A Kőszegi SE tenisz szakosztálya idén is megrendezte a korosztályos fedettpályás teniszbajnokságot, a Juhász Ilse-emlékversenyt. A Kőszegi SE ifjú teniszezője, Bartakovics Marcell egyéniben és párosban is vidékbajnokságot nyert.

Tóth Gábor

Siófok adott otthont az I. osztályú felnőtt tenisz vidékbajnokságnak. A háromnapos erőpróbán a férfiaknál 64-es tábla kezdte a küzdelmeket. A vasi színeket a Kőszegi SE két versenyzője, Serkédi Erik és Bartakovics Marcell képviselte a népes mezőnyben. Serkédi a 16 között kiesett.

A mindössze 19 esztendős Bartakovics viszont remek formában teniszezte végig a tornát, kiemeltként "csak" öt mérkőzést játszott, mindegyiket megnyerte - a fináléban a budaörsi Szendrő Lászlót verte 6:3, 6:4-re - és begyűjtötte az aranyérmet. Sőt párosban is remekelt: a budaörsi Varga-Tóth Olivér partnereként: itt is bajnoki címet szerzett. Párosban 32-es tábla versengett, Bartakovicsék négy mérkőzést vívtak meg sikerrel.

Bartakovics Marcell Fotó: Kőszegi SE

A hagyományos Juhász Ilse-emlékversenyen 28 fiatal teniszező tette próbára a tudását Kőszegi SE tenisztelepén. Több korosztályban is lehetett nevezni, de mindenkinek csak a saját korosztályában jegyezték az eredményét - így több mérkőzést vívhattak, edződhettek a fiatalok.

Eredmények, F18: Pausz Ádám (Kőszeg) 2. Kaiser Benedek (Kőszeg )3. Kovács Dániel (Liget). F14: 1. Markovits Márton (Kőszeg), 2. Molnár Mátyás (Kőszeg). F12: 1. Mayer László (Haladás), 2. Virágh Botond (Haladás), 3. L18: 1. Baldauf Panka (Haladás), 2. Vodnár Nicole (Kőszeg), 3. Tájmel Dorka (Haladás). L14: 1. Körmendi Lilla (Haladás), 2. Szima Emma (Haladás). L12: 1. Baranya Jácinta (Haladás), 2. Horváth Lara (Haladás). Markovits Móric (Kőszeg). Házibajnokság, F14: 1. Bozzay Dániel, 2. Székely Máté, 3. Kiss Bendegúz. F12: 1. Németh-P Áron 2. Nagy Zsombor 3. Novák Nándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!