Sport

2017.03.20. 06:15

Megyei I: Tartja jó formáját a listavezető

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a listavezető Körmend a vártnál könnyebben, 4-0-ra verte a Rábapatyot. Az alsóházban a Kőszeg szép győzelmet aratott Szentgotthárdon, és némi meglepetésre a Kemenesalja idegenben legyőzte az Uraiújfalut.

Pum András

Körmendi FC–Rábapatyi KSK 4-0 (2-0). Körmend, 200 néző, vezette: Takács R

.Körmend: Szabó Gy. – VARGA, BALIKÓ, Kósik, Takács M. – Horváth (Tompa), MAKAI, TÖRÖK (Nagy T.), Czimber (Nyári) – Sipos, TAKÁCS Á. (Niksz). Edző: ifjabb Molnár Károly.

Rábapaty: Király T. – Csupor, Németh K., Fehér, Balhási (Németh B.) – Dugovics (Sebestyén), Király Zs., Gosztolya (Király L.), Dovánszki (Piros) – Bajnok, Kovács T. (Németh Á.). Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Makai (2), Tompa, Sipos. Kiállítva: Németh K.

Az első helyen álló Körmend és a harmadik pozícióban tanyázó Rábapaty rangadóját nagy lendülettel kezdte a hazai együttes. Ennek eredményeként a negyedik percben megszerezte a vezetést a Rába-parti gárda. Egy remek támadás végén Makai öt méterről, fejjel talált a hálóba (1-0). Ezt követően is a körmendiek irányították a játékot, a piros-feketék domináltak. A 32. percben két kényszerítő után a visszakapott labdát Makai 11 méterről a hálóba bombázta (2-0). A második találat láthatóan megfogta a vendégeket, ráadásul a 39. percben Németh Kevin egy felesleges szabálytalanságot követően megkapta második sárga lapját is, így Takács játékvezető kiállította a rábapatyi futballistát. A második félidőre rendezték soraikat a vendégek. Lüktetett a játék, előbb a vendég, majd a hazai kapufán csattant a labda. A 75. percben Nyári-Takács Á-dám-Sipos összjáték után utóbbi 15 méterről lőtt a hálóba (3-0). Aztán nem sokkal később a rábapatyiak büntetőt hibáztak, Király Zsolt a léc fölé lőtt. A hazaiak viszont nem hibáztak: a kapusról kipattanó labdát Tompa továbbította a hálóba (4-0). A rangadón a vártnál könnyebben tartotta otthon a három pontot a körmendi csapat.

A körmendiek támadója, Makai István (labdával) két gólt szerzett a Rábapaty ellen 4-0-ra megnyert meccsen. Hátul Takács Ádám. Fotó: Szendi Péter

Vép VSE–Rum KSC 1-0 (0-0). Vép, 150 néző, vezette: Bedi.

Vép: BEZDI B. – WÁGNER, Dancs, Dala (Baumgartner), Török – Bezdi Sz. (Auer), Markó (Varga O.), VERMES – Illés (Kiricsi), Kovács D., Varga B. Edző: Mitterstiller Csaba.

Rum: Busi – Dávid (Pásti), Ivic, Kontics, Csernák, Somogyi, Molnár R., Papp B. (Leitgeb), Tóth M., Koronczai, Gyurkó. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Gólszerző: Kovács D.

Az első percekben ismerkedtek egymással a csapatok, jobbára a pálya közepén folyt a játék. Aztán felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt, de a kapusok a helyzet magaslatán voltak. A második játékrészre újult erővel jöttek ki az együttesek, a 48. percben egy jobb oldali támadás után, a keresztbeívelt labdát Kovács Dominik védhetetlenül vágta a kapuba. A kapott gól után támadóbb szellemben játszott a Rum és nagy helyzeteket alakított ki. Ám Bezdi Balázs és a védelem hatalmasakat mentett. A három pont sorsát így egy ragyogóan eltalált lövés döntötte el.

Schott Lukácsháza SE– Vasvár VSE 3-5 (1-3). Lukácsháza, 120 néző, vezette: Mónos.

Schott Lukácsháza: Horváth K. – Bolfán, Baranyai, Farkas E., Tar (Naisz) – Lengyel, Németh R., Czeglédi (Németh B.), Szalai – Kovács D., Szabó C. Edző: Devecseri Gábor.

Vasvár: Smolczer – Bakos Cs., Bíró, Bakos D., Horváth Á. – Vincze, Czövek (Elekes), Hajas, HORVÁTH Á. – Réfi, Berta (Robán). Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: Szalai, Farkas E., Lengyel, ill. Horváth Á. (4), Vincze.

Az első félidőben a vendégcsapat könyörtelenül kihasználta a hazai védelem hibáit. Ezután a Lukácsháza próbálta utolérni a vendégeket, de csak egy szabadrúgást tudott gólra váltani. A második félidőben kiegyenlített játékot követően a veszélyesen kontrázó Vasvár bebiztosította győzelmét, a Lukácsházának már csak a szépítésre futotta az erejéből.

Celldömölki VSE–Vasi Opus-Nádasd KSK 5-0 (1-0). Celldömölk, 100 néző, vezette: Szvorda.

Celldömölk: Bíró (Heiner) – Enyingi Má., Varga J., SZUH, GYŐRVÁRI – Németh J. (Bodor), Gorácz (PIRI), Györkös, Enyingi Ma. (Dobson) – KLAUZER (Virág M.), Vajda. Edző: Koman Vladimir.

Vasi Opus-Nádasd: Esztergályos – Zsoldos, HORVÁTH G., Csenterics T., Burka – Szakály, Zsigmond, Podlaviczki, Csenterics J. – HORVÁTH A. (Szabó B.), Takács. Játékos-edző: Csenterics János.Gólszerzők: Piri (2), Szuh (2), Győrvári.

A celldömölkiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, hamar el akarta dönteni a három pont sorsát Koman Vladimir együttese. Ám a nádasdiak jól megszervezték védekezésüket, sőt, ellentámadásokra is futotta erejükből. A celliek több ziccert is kidolgoztak, ám ezeket kihagyták. De a hajrában a vendégek is eljutottak gólhelyzetig. Aztán a 44. percben Szuh egy kavarodás után megszerezte a vezetést a Celldömölknek. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az 55. percben Szuh egy szép kényszerítőzés után talált a hálóba (2-0). Ekkor a Nádasd lélekben feladta a meccset, a Celldömölk zsinórban dolgozta ki helyzeteit. Győrvári szöglet után fejelt a hálóba, majd gyönyörű kényszerítőzések után Piri duplázott. A szimpatikusan küzdő nádasdiak ellen teljesen megérdemelt hazai győzelem született.

Király SZE–Egyházasrádóci SE 2-2 (0-1. Szombathely, Király Sportlétesítmény, 100 néző, vezette: Vass.

Király: Mester – Sásdi, HAJMÁSI, Hegedűs, Hujber G. (SZABÓ Z.) – Németh D., FRITZ (Petrőczi), KISS B., Hujber B – Csire (Németh B.). SZALAY CS. Edző: Hegyi László.

Egyházasrádóc: BALI – Kertes, Lődi (Kazinczki), NÉMETH MARTIN, László – Molnár, BALOGH A., Németh Marcell (Mészáros), Budai – Tóth M., Krajczár. Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Kiss B., Fritz, illetve Balogh A. 2.

Igazi labdarúgóidőben csaphatott össze a vasi megyeszékhelyen a Király SZE és az Egyházasrádóc. A mérkőzést óriási elánnal kezdték a csapatok, ennek eredményeképp mindkét kapu veszélyben forgott. Az első játékrészben Balogh megszerezte a vezetést a vendégegyüttesnek, de a hazaiak nem adták fel a küzdelmet. A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták. A rengeteg helyzetéből mindkét együttes kettőt-kettőt használt ki. Rendkívül színvonalas és izgalmas mérkőzést láthatott a közönség, ahol az utolsó percig hajtottak a játékosok a győzelem megszerzésének reményében. A kapu előtti határozatlanság miatt azonban be kellett érnie a csapatoknak a döntetlennel, amely a mérkőzés egészét tekintve igazságosnak mondható.

Jánosháza VSE–Répcelaki SE 0-2 (0-0). Jánosháza, 150 néző, vezette: Bereczky

Jánosháza: Gadavics – LACZI, Simon, TÓTH L., OROSZ – Pintér (Szabó T.), Lendvai (Vágusz P.), Vágusz A., HORVÁTH A. – MEGYESI, Marsai (Kalányos). Edző: Pungor István.

Répcelak: GYÉCSEK – Fazekas, TÓTH DO., Németh Gábor I., Csordás (Kiss T.) – Harkai (Tóth Dá.), NÉMETH GÁBOR II., Ambrus, Lónai (Farkas B.) – Baranyai, Bezdi. Játékos-edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Csordás, Tóth L. (öngól).

Két taktikus csapat esett egymásnak. A kiegyensúlyozott első félidőben mindkét együttes megvillantotta erényeit, így a támadósor és a védelem is brillírozott hazai és vendégoldalon. Egyik csapat sem szeretett volna hátrányba kerülni, érezhető volt, hogy aki betalál, az a találkozót is megnyeri. A második játékrészben ugyanolyan magas színvonalú játékot láthatott a közönség, majd a találkozó 68. percében megszerezte a vezetést az esélyesebb Répcelak. A bekapott gól nyomást helyezett a Jánosházára, így kénytelenek voltak nagyobb elánnal támadni, azonban egy védelmi megingást kihasználtak a vendégek, így a győzelmet is bezsebelték Balassa Péter tanítványai. A döntetlen színezetű mérkőzésen a helyzeteivel jobban sáfárkodó együttes megérdemelt sikert aratott.

KISWIRE Szentgotthárd VSE–Kőszegi FC 0-2 (0-0). Szentgotthárd, 150 néző, vezette: Héra.

Szentgotthárd: Soós – Kovács G. (Kostyál), Horváth Gy. (Somogyi), Kovács P. (Bellovics), SÜTŐ – Düh (Bugán), Dancsecz, Wágner (Muszka), VASS – Nagy O., SIPOS G. Edző: Heiter László

Kőszeg: Táncsics – Toldi, Máthé, Molnár (Dévai), Prán – Keresztényi (Varga), Őri (Biegner), Rácz, Major – Marti Ch. (Marti R.), Szolyák. Játékos-edző: Táncsics András.

Gólszerző: Prán 2.

Óriási kérdés fogalmazódott meg a hazai szurkolókban: vajon melyik arcát mutatja a szentgotthárdi együttes? Legutóbb ugyanis a rumi gárdát fektették idegenben két vállra Heiter László fiai. Az első játékrészben jobbára csak a mezőnyben folyt a játék, gyűrték egymást a csapatok becsületesen. Igaz a játékrész hajrájában egy megkérdőjelezhető büntetőt kapott a vendégalakulat, de a szentgotthárdi kapus a helyén volt, így nem született gól az első negyvenöt percben. A második játékrészben aztán a Kőszeg kétszer mattolta Soós kapust, ennek ellenére megvoltak a hazaiaknak is a helyzeteik, amelyek rendre kimaradtak. A kemény, de sportszerű összecsapást megérdemelten nyerte meg a vendégcsapat, amelyből mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Uraiújfalu SE–Kemenesalja FC 1-2 (1-1). Uraiújfalu, 150 néző, vezette: Marácz

.Uraiújfalu: Szabó – Gőcze, Varga Zs. (Tóth D.), Gallen, VARGA PÁL – Keszei, Farkas A., Csete (Pap), Széles – Gönczöl, Varga Péter. Edző: Stieber József.

Kemenesalja: Hujbert – Princzes, Veszprémi, Kóbor (Mendel), Szakál (Bognár) – NÉMETH R. (Smidéliusz) KOVÁCS K., Berecz, Erdélyi – Belegrai, Döbrönte. Edző: Dobány Gábor.

Gólszerzők: Farkas A., illetve Kovács K., Németh R.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, és már az ötödik percben veszélyeztettek, ráadásul egy megkérdőjelezhető ítéletnek köszönhetően, egy jogosnak tűnő büntetőtől fosztotta meg a játékvezető az Uraiújfalut. Aztán az első negyedóra végére megszületett a hazaiak vezető találata. A félidő hajrájában egy védelmi megingást követően egalizált a vönöcki csapat. A második játékrészben csapkodóvá vált a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Egy lecsorgó labdát remekül játszottak meg a vendégek, akik újabb gólt szereztek. A gyenge színvonalú és döntetlen színezetű mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!