Sport

2017.03.26. 18:20

Kosárünneppé vált az Egis Körmend Szolnok elleni meccse

Lehengerlő első félidei játékával gyakorlatilag már a nagyszünetig eldöntötte a találkozó sorsát a parádézó Egis Körmend.

Németh Zsolt

Ferenczék ezúttal nem követték el azt a hibát, mint az Alba ellen, húsz pontról harminc közelébe növelték előnyüket és magabiztosan győzték le a bajnoki címvédőt egy fergeteges hangulatú mérkőzésen, így másodikként kezdhetik a középszakaszt.

 

Körmend, 2000 néző V: Kapitány, Benczur, Ádám

KÖRMEND: Petty 7, FERENCZ 10/6, KROMAH 28/18, ALLEN 10/6, Csorvási 9

Csere: Dickerson 12, SMITH 27/9, Németh Á. -

Vezetőedző: Gasper Potocsnik

SZOLNOK: Pavlicsevics 12/9, Vojvoda 12/3, BARNIES 11/9 Eilingsfeld 4, Tóth Á. 6

Csere: Andrics 7, BORISZOV 25/9, Popovics 5/3, Wittmann -

Vezetőedző: Kmézics Zoran

Az eredmény alakulása. 3. p.: 10-2. 8. p.: 17-12. 13. p.: 25-17. 18. p.: 43-23. 23. p.: 58-30. 28. p.: 72-45. 33. p.: 86-59. 39. p.: 96-75.

Kipontozódott: Csorvási 39. p.,

Egyszerű volt a képlet a találkozó előtt: A két egyforma eredménnyel álló csapat közül az zárja a második helyen az alapszakaszt, amelyik megnyeri ezt a találkozót.

A körmendiek szerettek volna visszavágni a januári vereségért, a feljövőben lévő Szolnok viszont nagyon veszélyes vendégnek ígérkezett. A körmendi légiósok közül ezúttal Sterling Gibbs maradt ki. Mindkét oldalon volt meglepetés a kezdőben, hiszen a hazaiaknál Smith, a másik oldalon Andrics maradt a padon a feldobásnál.

Csorvási kettesét Petty fejelte meg. Tóth szerezte a vendégek első kosarát, de Kromah hármast dobott, Csorvási pedig faulttal együtt talált be, jött az első vendég időkérés. Két triplával zárkózott az Olaj, egészen három pontig. Számos csere után sem változott a különbség, mindkét oldalon sok volt a hiba támadásban. Andrics kapott ütésért sportszerűtlent, de nem lett belőle pont. A kisszünetben néggyel vezetett az Egis Körmend. Barnies gyorsan dobott egy hármast, de Smith is így tett, őrizte, sőt Allen ziccerével növelte előnyét a remekül védekező MTE. A remeklő Smith újabb triplája és Ferencz ziccere már nem maradt szó nélkül sem a nézőtéren sem a vendégpadon. Kmézics Zorán időt kért, a publikum pedig tombolt. Az Egis Körmend pedig gyorsvonati sebességgel robogott, 15 pontra hizlalva előnyét. (15. p. 32-17) És ezt még bőven tudták fokozni! Kromah rázta meg magát, két gyors triplát vágott, Allen duplája után aztán már húsz volt közte! A tempó nem csökkent, Kromah zsákolása után 51-25 állt a táblán! De hátra volt még a félidő slusszpoénja, hiszen Allen jó 10 méterről dobott hármast dudaszóra. 54-27-nél várták a folytatást a csapatok. Továbbra is vergődött az Olaj a körmendi szorításban, de néhány hazai támadás kimaradt, és Pavlicsevics könnyű kosara után azonnal magához is rendelte játékosait Gasper Potocsnik. Dickerson hét pontjával azért tartotta a távolságot az MTE. Különösen, amikor Kromah már 21 pontnál tartott. Ferencz is bevarázsolt egy triplát, amire Barnies válaszolt, de bőven húszon túl tartotta szigorúbban védekező ellenfelét az Egis Körmend. Kromah továbbra is vajkézzel dobott, hatodik hármasát is elsüllyesztette, Boriszov két büntetője volt csak a válasz. Megnyugtató, 26 pontos vezetéssel fordult az utolsó tíz percre az MTE. (79-53) Smith elementáris zsákolásának örülhetett a publikum, felállva ünnepelt a kétezer ember. Az Olaj a harmincas különbség elkerüléséért küzdött. Ezt Boriszov pontjaival sikerrel tette, sőt 21-ig zárkózott, jött is a hazai időkérés. Smith 2+1-es akciója után viszont máris Kmézics Zorán tett ugyanígy. Ezt követően felváltva estek a kosarak, de az Egis Körmend megabiztos sikerét semmi sem veszélyeztette, még Boriszov 25 pontja ellenére sem. Ferencz triplájával átlépte a 100 pontot az MTE, és végül 21 ponttal nyerte meg a rangadót, így a második helyről kezdi a középszakaszt.

Mestermérleg:

Gasper Potocsnik: – Briliáns első félidő! Bár volt némi gondunk a támadólepattanókkal, de ezen majd javítunk a jövőben, a játék többi elemében remekül teljesítettek a fiúk. A második félidőben már nem játszottunk ugyanazon a szinten, de végig kézben tartottuk a mérkőzést. Ha könnyűnek nem is nevezném, de magabiztosan sikerült győznünk. A Szolnok egy nagyon erős csapat, ezért is szép és fontos ez a győzelem. Köszönjük a szurkolóink kiváló teljesítményét, amivel támogattak minket ma és az egész alapszakaszban!

Egy kicsit most pihenhetünk, aztán készülünk a felsőházi középszakaszra, ami minden bizonnyal nagyon nehéz lesz, minden találkozón rangadó . Gratulálok a játékosaimnak, az edzői stábnak, mindenkinek a klubnál az alapszakaszhoz, de most már előre nézünk!

Kmézics Zoran: – Nagyon rosszul védekeztünk, különösen a második negyedben. Ráadásul rengeteg, 21 eladott labdánk volt, pedig erre készültünk, hogy ne legyen. A lepattanó csatát ugyan megnyertük, ami a Körmend ellen nagy dolog, de kevés volt a jó eredményhez. Ez a 103 pont a legtöbb, amit mostani edzősködésem alatt kaptunk. Gratulálok a Körmendnek, agresszív, kemény játékával megérdemelten nyerte meg a találkozót. Le kell vonnunk a mai tanulságokat, a középszakaszban nekünk is sokkal keményebben, agresszívabban kell játszanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!