Sport

2017.03.09. 18:35

Az Európa-bajnokságért küzdenek a kosaras rendőrök

Körmend - Kedden és szerdán a városi sportcsarnokban játszik két selejtezőmérkőzést a rendőr kosárlabda Európa-bajnokságra igyekvő magyar rendőr kosárlabda-válogatott.

Tóth Gábor

A Magyar Rendészeti Sportszövetség és a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium által szervezett selejtezőtornán a házigazda Magyarország mellett Monaco és Franciaország válogatottja lép pályára. A szeptemberben esedékes görögországi (Athén) nyolccsapatos kontinenstornára a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokság három érmese, Görögország, Litvánia és Belgium alapból kvalifikálta magát. Három háromcsapatos csoportban zajlanak a körmérkőzéses selejtezők, a három csoportgyőztes és a két legjobb második utazhat az Eb-re. Vasi kosaras nincs a keretben.

Munkában a rendőr kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, a rendészeti testnevelője, Péter Zsolt Fotó: Szendi Péter

A körmendi rendezvény március 14-én, kedden 9 órakor az ünnepélyes, látványos megnyitóval kezdődik. Majd 10 órakor következik a Magyarország-Franciaország, 17 órakor pedig a Franciaország-Monaco mérkőzés. A selejtezőtornát március 15-én, szerdán 10 órás kezdéssel a Magyarország-Monaco találkozó zárja. A belépés mindkét nap ingyenes, a magyar válogatott játékosai, a szervezők várják a szurkolókat.

- Már elég régóta foglalkozom a srácokkal, a négy évvel ezelőtti, olaszországi, torinói Eb-n is ott voltunk, akkor az ötödik helyen végeztünk - fogalmazott a magyar rendőr kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola testnevelője, Péter Zsolt. - A felkészülésünk két válogatóval kezdődött, majd négy kisebb-nagyobb összetartáson dolgoztunk együtt, főleg az Óbudai Kaszások vendégszeretetét élveztük Budapesten. Vasárnap érkezünk meg Körmendre, hétfőn pedig szeretnénk egy kicsit megismerkedni a csarnokkal - persze úgy, hogy az Egis Körmend munkáját ne zavarjuk meg. Idősebb a csapatunk, de több volt NB I-es, illetve NB II-ben jelenleg is pattogtató kosarast vonultatunk fel. A társaság együtt van, a csapat vevő volt a munkára. Úgy gondolom - Monacót sem lebecsülve -, hogy Franciaország lesz a nehezebb ellenfelünk. Atletikus, gyors, képzett együttesre számítok, csak csapatként, szervezett játékkal nyerhetünk. A mostani keretünk szerintem jobb, mint a négy évvel ezelőtti, vagyis bizakodó vagyok - szeretnénk kijutni az Eb-re!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!