Sport

2017.03.09. 18:35

Tornáról tornára - U15-ös röplabdabajnokik a Sugár úti csarnokban

Szombathely - Hazai környezetben folytathatja a kiemelt országos gyermekbajnokság (U15) elődöntőjét a Szombathelyi Sportiskola lány röplabdacsapata.

Horváth Erika

Az országos kiemelt gyermekbajnokság 4., székesfehérvári fordulójában a Szombathelyi Sportiskola U15-ös lánycsapata a Kecskemétet magabiztosan, 3:0-ra győzte le, a toronymagas favorit hazaiaktól ugyanilyen arányban kikapott. A Dunakanyar elleni találkozónak a csoport második helye volt a tétje. 2:1-re nyertek a szombathelyiek - de éppen az elvesztett szetten múlott, hogy nem a második, hanem a harmadik helyen zártak. Ám a hét csoportból a legjobb harmadikként ők jutottak az elődöntőbe, ahol szintén tornarendszerben folytatódott a küzdelem. A csoportelsők juthatnak majd a hatos országos döntőbe. A SzoSI triója először Kaposváron találkozott. Sajnos ez a túra nem sikerült jól a szombathelyiek számára, mert a Kaposvár és a Hercules csapatától is kikaptak 3:1-re.

A SzoSI mini, U13-as csapata bronzérmes lett a bajnoki tornán Fotó: Szombathelyi Sportiskola

Vasárnap Szombathely, a Sugár úti kiscsarnok lesz a második torna helyszíne. A program. 11.00: Kaposvár-Szombathelyi Sportiskola. 12.30: Hercules-Kaposvár. 14.00: Szombathely-Hercules.

Az országos mini (U13) bajnokság soros fordulóját Kaposváron rendezték, ahol kilenc csapat lépett pályára a pontgyűjtés reményében. A SzoSI Tóth Zsuzsanna irányította együttese a Vasas SC és a budapesti Hercules mögött a harmadik helyet szerezte meg. Ugyanitt a SZoESE - Bíróné Ilics Katalin csapata - a nyolcadik helyen zárt.

Az ajkai Borsos Miklós Kupán a Szombathelyi Sportiskola röplabdaszakosztálya három csapatot indított. A mini korosztályban a tízből a B jelű gárda a harmadik, az A együttes a negyedik helyet szerezte meg. A hat csapatot felvonultató kisminik mezőnyében harmadik lett a SzoSI.

A Széll Jánosról elnevezett veszprémi négyes gyermek emléktornán a Szombathelyi Sportiskola mindhárom mérkőzésén megnyerte a kupát. A SZoESE csapatából Bolfán Boglárka és Osbáth Nóra is különdíjban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!