Sport

2017.03.09. 18:45

Tóth Géza emlékére - Világversenyekért harcolnak a súlyemelők

Szombathely - Szombaton reggel 9-től este 9-ig tart majd a 2017. évi súlyemelő Savaria Kupa, amelyet hatodszor rendeznek a XX. század legeredményesebb Vas megyei sportolója, Tóth Géza emlékére.

Horváth Erika

Négy korosztályban - serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt - 20 egyesületből 81 súlyemelő nevezett a szövetség kiemelt versenyére, a Savaria Kupára. A házigazda Haladás VSE 12 emelőt indít. Itt dől el, hogy kik kerülhetnek be az április 1-jén kezdődő spliti felnőtt Eb, illetve a bangkoki ifjúsági vb magyar csapatába. Ezért aztán eljön a teljes élmezőny. A sok résztvevő miatt maratoninak ígérkezik a verseny. Reggel 9-től a serdülő és ifjúsági fiúk lépnek dobogóra a volt Szent-Györgyi iskola tornatermében, 12 órától pedig a serdülő, ifi és a junior lányok. Közben - szokás szerint - 11.30-tól a Tóth Gézáról elnevezett téren koszorúzás lesz a legendás klasszis emlékművénél. A verseny 14.30-tól a junior férfiak viadalával folytatódik. Ez-után következnek a felnőttek; 16.30-tól a hölgyek - köztük a szombathelyi válogatott kerettagok, Bazsó Bianka, Polgár Mirijam, Boros Viktória és Gyürüs Barbara. A férfiak - a jelen legeredményesebb magyar súly-emelőjével, Nagy Péterrel (Szeged, +105 kg) este, 18.30-kor kezdenek. Versenyük várhatóan 21.00-21.30-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!