Sport

2017.03.12. 19:29

Elverte a ZTE-t a Falco KC

Szombathely - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában a Falco-Vulcano Eneregia KC Szombathely remek játékkal vert biztosan a szomszédvár ZTE gárdáját.

Tóth Gábor

A szurkolók remek hangulatot teremtettek, megtöltötték az Aréna Savaria lelátóit - sokan kísérték el a zalaiakat is.

Falco-Vulcano Eneregia KC Szombathely-Zalakerámia ZTE KK 86-73 (26-21, 20-19, 22-14, 18-19). - Szombathely, 3000 néző, NB I. A csoprotos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földházi T., Farkas G., Vida B.

Falco: Medford 2, GOVENS 33/21, VÁRADI B. 20/12, Pustahvar 8/6, Zsigeranovics 6. Csere: TÓTH N. 7, Barham 3/3, KOVÁCS P. 5/3, Bognár 2. Edző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE: UBILLA 11, NORFLEET 21/15, BENKE 17/3, Szabó Zs. 7/3, Drungilas 5. Csere: Wright 3, Mohácsi 9/6, Kis R. -. Edző: Bencze Tamás.

Az eredmény alakulása, 3. perc: 10-4. 8. perc: 21-16. 15. perc: 34-27. 19. perc: 46-35. 20. perc: 46-40. 25. perc: 60- 46. 28. perc: 65-51. 30. perc: 68-54. 38. perc: perc: 77-67.

Őrült rohanással, pontpárbajjal kezdtek a csapatok. Jöttek a triplák is. Govens nagyon akart bizonyítani - két hármast is hintett egymás után. Lépéselőnybe került a házigazda (4. perc: 13-7). De a ZTE is felvette a tempót, fej, fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldalon szinte minden támadás kosárral zárult. Váradi kapta el nagyon a ritmust hazai oldalon, Szabó húzta a zalaiak szekerét. Nagyot küzdöttek a csapatok, szinte közelharc dúlt minden egyes labdáért.

Fotó: Unger Tamás

Az első etapot a padról remekül beszálló Tóth Norbert pontjai zárták. A második negyed elején beragadtak a csapatok, elapadtak a pontok. Váradi harmadik triplája lendített a Falcón (15. perc: 34-27). Többször is közelített a tízhez a hazai fór, de a kritikus pillanatokban mindig érkezett egy egerszegi kosár. Aztán következett egy jó negyed órás kényszerszünet, a Falco palánkja ugyanis elmozdult. És a javítás bizony időt vett igénybe. A csapatok közös bemelegítéssel hangoltak a folytatásra - úgy tűnt, hogy a játékosok nincsenek olyan rosszban egymással, mint a szurkolótáborok.

Aztán folytatódott a rohanás, a küzdelem. A hazaiak szétosztották a terheket, a vendégek Ubilla betöréseiben bíztak - és büntetőkkel araszoltak. Pustahvar triplája után tíz fölé nőtt a hazai fór (19. perc: 46-35). De csak egy pillanatra. Benke szerzett fonos pontokat nehéz pillanatokban a ZTE-nek. Így a félidőre csak két triplányi szombathelyi előny mutatott az eredményjelző (20. perc: 46-40).

Fordulás után Govens triplája jelezte, hogy nem adja ki az irányítást kezéből a Falco. A ZTE keményebb játékra, a hazai gárda hatékonyabb védekezésre váltott. Történt a mérkőzésen egy-két kellemetlen szituáció a zalaiak - és persze a játékvezetők - számára, a televíziós ismétlés pedig a csarnok kivetítőjén látható volt. Természetesen a „nép" felháborodott. A zalai kispad is, mert kérte, az M4 Sport élő közvetítésének leállítását a csarnokban. Így is történt. Ám a közjáték nem zavarta meg a Falcót, egyre nőtt a hazai előny (25. perc: 60-46). A szombathelyiek jól lepattanóztak, sok labdát szereztek, sok gólt értek leindításból.

Bencze Tamás is nehezen viselte a történéseket, technikait harcolt ki magának a ZTE trénere. A Falco pedig remekül játszott (28. perc: 65-51). Ugyanakkor maradt azért izgalom (30. perc: 68-54). Idegesen, sok hibával kezdték a záró játékrészt a csapatok. Norfleet szállította a triplákat a vendégeknek,. kezdett közelíteni a ZTE. És tíz alá csökkent a hazai fór (34. perc: 71-60). Akadozott a szombathelyi támadójáték, jött is a hazai időkérés.

Govens dudaszós triplája, majd rögtön még egy hármasa nagyon kellett (38. perc: 77-67). A nagyot küzdő Kovács Péter távolija pedig lezárni látszott a meccset (80-67). Így is történt. A Falco taktikus játékkal fejezte be a meccset - és aratott fontos, megérdemelt győzelmet.

Szrecsko Szekulovics: - Ahogyan arra számítottam, nehéz mérkőzést játszottunk - a ZTE jó csapat. A kulcskérdés Ubilla megállítása volt, Kovács Péter megoldotta ezt a feladatot. Jól védekeztünk, jobban dobtunk, megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy veretlen maradtunk hazai pályán az alapszakaszban. Kiemelném két magyar fiatal, Benke és Váradi teljesítményét.

Bencze Tamás: - Az első félidőben a támadójátékunkkal nem volt gond, a védekezésünk viszont akadozott. A harmadik negyedben a Falco kemény védekezésével kizökkentett minket a ritmusunkból, és amikor visszazárkóztunk, akkor Govens extrája döntött. Összességében megérdemelten nyert a Falco.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!