Sport

2017.04.12. 18:55

Körmend-Falco derbi: a középszakaszban is összecsap a két vasi együttes

Megyei rangadót rendeznek az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság felsőházi középszakaszának 4. fordulójában: csütörtökön 18 órás kezdéssel az Egis Körmend a szomszédvár Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt fogadja.

Németh Zsolt

Az előző játéknapon a jó kezdés után nagy csatában veszített a Körmend Szolnokon. Több vasi kulcsjátékos is a korábbinál gyengébb teljesítményt nyújtott, és bár a végén az egyenlítésért is volt dobása a csapatnak, már nem sikerült szorosabbá tenni a végjátékot. Hazai pályán viszont egyértelmű a cél: ismét legyőzni a Falcót! A szombathelyiek sikerrel vették az előző kört, otthon gyűrték le az Albát. A felek az alapszakaszban kiegyensúlyozott csatát vívtak, Körmenden az MTE, Szombathelyen a Falco nyert - bizakodásra adhat okot a piros-feketéknek, hogy a Falco idegenben jóval haloványabban teljesít, mint saját közönsége előtt.

Parrish Petty (34) és Darrin Govens is nagy formában van. Egyikük győzelemre vezeti csapatát
Fotó: Unger Tamás

- Semmi különös nem történt azóta, végezzük a dolgunkat - árulta el az Egis Körmend vezetőedzője, Gasper Potocsnik. - Voltak kisebb sérülések, de semmi komoly. Igyekszünk keményen edzeni, amennyire a bajnokságnak ebben a szakaszában csak lehet. Minden bizonnyal nehéz dolgunk lesz, de hiszek abban, hogy tudunk javítani a védekezésünkön, és egy kicsit jobban tudunk összpontosítani, még koncentráltabbak leszünk. Legutóbb túl sok eladott labdánk volt. Ha ezen tudunk javítani, akkor mi lehetünk majd vidámabbak a találkozó végén. Ismeri egymást a két csapat, tudjuk, hogy a Falco nagyon veszélyes, nehéz ellenfél, amely remek kinti dobókat tud pályára küldeni. Talán ez a legveszélyesebb fegyvere a szombathelyi csapatnak. Darin Govens nagyon jó formában van, de bárki követheti őt ebben a csapattársai közül. Külön ki kell emelni a palánk alatt Zsigeranovics játékát, akire szintén készülnünk kell. Nehéz dolgunk lesz, agresszívan kell játszanunk. Különösen azért, mert itthon, saját közönségünk előtt lépünk pályára. Csapatként kell küzdenünk, akkor nem lehet gond. Hiszek a játékosaimban, úgy gondolom, sikerrel járhatunk a Falco ellen.

- A szurkolók által a szezon legjobban várt meccse következik - fogalmazott Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Ez a mérkőzés mindig több, mint egy sima bajnoki. Sosem számít a tabellán elfoglalt helyezés, az előző bajnoki eredménye, a pillanatnyi forma dönt, és az, hogy ki tud jobban megbirkózni a feszültséggel, az elvárásokkal. Ennek megfelelően készültünk, megpróbálunk meglepetést okozni. A Körmend hazai pályán, saját szurkolói előtt játszhat, ez mindenképpen előnyt jelent a számára - mindig nehéz nyerni Körmenden, eddig ez csak az Albának sikerült. Ellenfelünk egy nagyon jól támadó, jó dobó csapat, általában gyors tempót diktál, mozgékony játékosokat vet be. A légiósok a minőséget képviselik, a magyar mag pedig - gondolok itt Ferenczre és Csorvásira - a rutint, a megbízhatóságot. Ügyelnünk kell arra, hogy már az elején megfogjuk a Körmendet, mert ha belelendül, akkor már nehéz lesz megállítani, utolérni. Vagyis a hangsúly a védekezésünkön lesz. Petty a Körmend motorja, rá különösen ügyelnünk kell. Csapatként, szervezetten kell kosaraznunk - csak így lehet esélyünk! Pustahvar a derekával bajlódik, több edzést is kihagyott, de vállalja a játékot.

Két játékos egészen biztosan feldobva veti bele magát a csatába, a napokban ugyanis megszületett Csorvási Milán kislánya, Lilien, illetve Kovács Péter kislánya, Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!