Sport

2017.04.25. 15:52

Megyei II.: Öt gólt rúgott az éllovas és a Bozsok, hatot a Balogunyom

A 24. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban. A Vasszécseny lassan pontot tesz a bajnoki versenyfutás végére.

Tóth Gábor

Vasszécseny-Felsőcsatári 5-1 (4-0).

- Vasszécseny, 130 néző, vezette: Sály K.

Vasszécseny: Farkas B. - PONGRÁCZ D. (Bori G.), Balázs Á. (Boda G.), Pongrácz Zs., Devecseri K. (Horváth Sz.) - KŐMŰVES M., Imre B. - SZALAI M., Viszked B. (Valastyán D.), VADÁSZ T. - HORVÁTH D. (Horváth Á.).

Felsőcsatár: Szabó C. - Gerencsér (Kiss G.), Csoknyai (Vargovics G.), Cobzaru, Tóth A. (Kiss M.), Böhm, Kopácsi, Schmalzl, Tieber, Szabó B., Horváth L.

Gólszerzők: Horváth D. (3), Szalai, Vadász, ill. Gerencsér.

A hazai csapat már az első percben megszerezte a vezetést, ami meg is adta a mérkőzés alaphangját. Nagy tempóban futballozott a házigazda, remek támadásokat vezetett és szép gólokat szerzett. A vendégek csak egyszer-egyszer tudtak átjönni a ellenfél térfelére. A második félidőt is jól kezdte a Vasszécseny, de egy kontra végén egy jogos tizenegyest gólra váltott a vendég. Ezután már alább hagyott a hazai nyomás, de egy parádés szabadrúgásgólnak még tapsolhatta a szurkolók. Megérdemelt hazai győzelem született

Honvéd Sé-Ják 3-1 (2-0).

- Szombathely, 150 néző, vezette: Tuczai M.

Sé: Földi - Balogh D., Kovács K., Süle (Séfer S.), Farkas P., Parti (Fichtacher), Soós, Kiss P. (Deutsch-Szalai), Kámán (Séfer P.), Sümegi, Uri.

Ják: Matyi - Dobos, Czeglédy (Takács), Kiss G., Máté P. (Iszak), Máté D. (Barbalits), Mészáros G., Mészáros T., Kóger, Máté Á., Mészáros B. (Neubauer).

Gólszerzők: Parti, Kovács K., Sümegi, ill. Mészáros G.

A hazai csapat ideiglenes otthonában, az Arborétum sportcentrumban fogadta a remek játékerőt képviselő, jelenleg is jó pozícióban álló riválisát. A séiek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, mezőnyfölényt harcoltak ki és egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést. Ezután sem hagyták levegőhöz jutni ellenfelüket, és fél óra elteltével egy szemfüles góllal növelték előnyüket. A második félidőben is élvezetes összecsapást láthatott a szépszámú közönség. Továbbra is a hazaiak domináltak, és újabb gólt rúgtak. A végén a vendégek kozmetikáztak az eredményen. Biztosan nyert a séiek, sőt, ha a helyzeteknél jobban koncentrálnak, nagyobb arányú győzelmet is arathattak volna. a hazaiaktól mindenki jól teljesített.

Bozsok-Szentpéterfa 5-1 (2 - 1).

- Bozsok, 100 néző, vezette: Horváth Á.

Bozsok: Miklós (Ragasits) - Kántor (Tóth G.), IKER, Dévényi, HORVÁTH P., Rapi (Szárnyas), Tompek, Szalai (Mihácsi), Kiss M., NÉMETH D., Pónácz (Kappel).

Szentpéterfa: Sákovits - Leidli, Török, Kovács B., Wágner R., Csordás, Skrapits, Gaál, Wágner Sz., Jurasits, Páll Sz. (Azoitei).

Gólszerzők: Németh D. (2), Horváth P., Török (öngól), Jurasits (öngól), ill. Kovács B.

Gyors Bozsoki gól adta meg a mérkőzés alaphangját. Aztán az első félidő derekán egy kapushibát kihasználva egyenlítettek a vendégek, ám egy szép támadás végén szerzett gólnak köszönhetően a hazaiak vonulhattak előnnyel szünetre. A második félidőben felpörgette játékát a hazai csapat, ami gólokban is megmutatkozott, így jelentős különbségű bozsoki győzelem született.

Tápláni KSK-Elektromol Spari 0-3 (0-1).

- Táplánszentkereszt, vezette: Boda Gy.

Táplán: Farkas G. - Hajmási (Doncsecz), Borbás, Badics, Mikovics, Káldi, Rajzinger, Jantos (Gáspár), Polgár, Kasza, Virág.

Spari: Biró - Dienes (Zséder), Tóth A., Varga B., Pulai, Varsányi, Lobozár, Kelemen, Majtényi, Németh V. (Bodorkós), Németh R. Edző:

Gólszerző: Pulai (3).

Söpte-Gyöngyöshermán-Szentkirály 1-1 (1-0).

- Söpte, vezette: Darvas I.

Söpte: Konetsny - Nyul (Kiss B.), Szakács (Pereszteghy), Varga Cs., Kovács E., Orbán, Kovács I. Zs., Nagy K., Kovács II. Zs., Varga A., Kovács Sz. (Pusker).

Gyöngyöshermán: Káldi - Horváth Á., Fazekas, Kis, Szabó A., Dénes (Hegedűs), Szép, Tima, Tóth Zs. (Sturm A.), Serbán, Sturm Á. (Szilvágyi).

Gólszerzők: Varga Cs., ill. Tima.

Az első félidőben a hazaiak előtt több komoly gólszerzési lehetőség is adódott, ezek közül azonban csak egyet sikerült kihasználni. Ez meg is bosszulta magát, ugyanis a második félidő derekán egalizált a vendég. A vendégek megérdemelten vitték el az egyik pontot az ismét nem túl acélos teljesítményt nyújtó söptei együttes otthonából.

Gencsapáti-Tanakajd 2-2 (1-2).

- Gencsapáti, 170 néző, vezette: Tóth R.

Gencsapát: Lőrincz D. - Plajszer, Varga D., Domján (Czömpöl), Vida, Horváth T., Buday, Lőrincz T., Szigetvári (Vincze), Molnár B., Komáromi.

Tanakajd: Csidei - Preiczer, Marcz M., Kölkedi D., Marcz G., Orsós G. (Könczöl Sz.), Tóth A. (Maczek), Filakovszky, Orsós J. (Könczöl B.), Sebestyén, Komáromi.

Gólszerzők: Komáromi, Varga D., ill. Komáromi, Orsós G.

Kiállítva: Maczek (82., Tanakajd).

A vendégek erős rohamokkal kezdtek, amelynek meg is lett az eredménye, a félidő közepére már kétgólos előnyre tettek szert. A hazai csapat azonban magára talált és még a szünet előtt szépített. A második félidő elején a Tanakajd próbálta eldönteni a mérkőzést, de a hazaiak állták a sarat - Lőrincz kapussal az élen. ASőt, egy kontra végén ki is egyenlítettek. Mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, de már nem került a kapuba a labda. A Gencs második félidejű játékával teljesen megérdemelte a döntetlent. A hazai csapatból mindenki jó teljesítményt nyújtott.

Balogunyom-Újperint 6-0 (3-0).

- Balogunyom, 80 néző, vezette: Horváth P.

Balogunyom: Zámbó - Hajós, Fábián (Horváth I.), Homor M., Kiss M., Kalmár (Balogh T.), Böle, Homor D. (Dömötör), Vámos, Nemes (Németh Á.), Papp M.

Újperint: Tóth B. - Török, Polhammer, Baranyai (Maurer), Molnár D., Vas T., Tóth K. (Rudolf), Szekeres, Mészáros (Varga A.), Tóth D., Horváth D.

Gólszerzők: Kiss M. (2), Németh Á., Kalmár, Homor D., Fábián.

A Balogunyom hat U19-ben is bevethető játékossal kezdett - elvileg kényszerből. A fiatalok lendületesen kezdtek, a 6. percben 2-ra vezetett a házigazda, két 18 éves játékos góljával. A 34. percben szerzett hazai gól pedig megtörte a vendégek ellenállását. A hazai csapat - amelyben mindenki jól teljesített - végig jó hozzáállással, sokat futva, ügyesen játszott, nem engedte kibontakozni ellenfelét.

Zanat-Torony 1-0 (1-0).

- Szombathely, vezette: Takács R.

Zanat: ISZAK - LAKATOS Zs., SSCHMID, Porkoláb, HORVÁTH G. (Szabó Z.), Tancsics (Molnár A.), PÖRGE, Tóth B., Lakatos T., SZABÓ P., Putz (Nyul). Edző:

Torony: Németh Á. - GOMBÁS (Kmetyó), BINGER, Szabó G. (Barta), Leidl (Takács), Kiss G. (Nagy B.), BABOS, RÁCZ, Juhász, Karcsics, Dankovics.

Gólszerző: Pörge.

Kiállítva: Szabó P. (89., Zanat).

Az első félidőben a hazai csapat támadott többet, meg is szerezte a vezetést. A második játékrészben már a vendégek domináltak, de egyenlíteniük nem sikerült. A két egyforma képességű csapat meccsén nem érdemtelenül tartotta otthon a három pontot a Zanat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!