Sport

2017.04.17. 17:11

Tájfutás vasi eredményekkel

Pilisvörösvár - Rangos nemzetközi versenyen értek el jó eredményeket az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület tájékozódási futói.

Tóth Gábor

A Pilisvörösvár térségében megrendezett Postás Kupán közel 1000 tájfutó állt rajthoz, köztük finn, izraeli, osztrák, szlovák versenyzők is. A kétnapos rendezvénynek a technikás terepnek számító Zajnát-hegy adott otthont, előbb egy középtávú, majd egy normál távú futammal - mindkettő egyben válogató is volt a besztercebányai ifjúsági Európa-bajnokságra, illetve a finnországi junior-világbajnokságra.

A két futam között váltóversenyt is rendeztek, ezen is rajthoz álltak a szombathelyi fiatalok.Az egyéni futamokon a 12 éves fiúk mezőnyében Veszelszki Márton, a 14 éves fiúk elit kategóriájában Hargitai Barnabás összetettben hatodik helyen végzett, mindketten a harmadik legjobb magyar eredményt tudhatják a magukénak.

A 18 éves fiúk mezőnyében Szalay Levente mindkét nap remekelt, első nap negyedik, második nap ötödik helyen ért célba, az összetett versenyben így bronzérmet szerzett. Eredménye a junior fiúk között is megállja a helyét. A szenior nők 35BR kategóriájában Árné Molnár Krisztina a második nap nyújtott remek teljesítményének köszönhetően összetettben az ötödik helyen végzett. Gömbös Gyula (Sárvári Kinizsi) a 65 éves férfiak mezőnyében lett negyedik.

A váltóversenyben az Alpokalja SK Marosi Ákos-Molnár Péter összetételű duója nagy küzdelemben harmadik legjobb magyarként a hatodik helyen végzett a 30-as váltók között. Az ifi fiúknál a Bognár Zoltán-Szele Bálint kettős (szintén Alpok-alja SK) az ötödik helyen érkezett célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!