Sport

2017.05.15. 18:20

Harmadszor lép pályára a PVSK ellen az Egis Körmend

Kedden, 18 órától Körmenden folytatódik az Egis Körmend és a PVSK-PANNONPOWER férfi kosárlabdacsapatainak küzdelme a negyeddöntőben. A mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

Németh Zsolt

Eddig csak vendégsiker született a párharcban, hiszen múlt szerdán Csirke Ferenc csapata egyértelmű fölényben játszott, és megérdemelt sikert aratott Körmenden. Két nappal később sokáig úgy tűnt, hogy marad a pécsi dominancia a negyeddöntőben. Nem elég, hogy jelentős hátrányban volt az Egis Körmend, de még a nagyszünet előtt Csorvási Milánt is elvesztette, akinek bokája egy védőlepattanó megszerzése közben fordult alá, emiatt a center nem tudta folytatni a játékot.

Társai 15 pontos hátránynál fordítottak egyet a dolgok menetén, és alaposan feljavultak védekezésben. Ennek köszönhetően a házigazdák elvesztették ritmusukat és önbizalmukat, míg Ferenczék dobásban is egyre jobban teljesítettek, végül magabiztosan nyertek, visszaszerezve a pályaelőnyt a folytatásra. De azt most, hazai pályán illő volna meg tartani a párharc harmadik felvonásán.

Csorvási Milán bokasérülése miatt ma nem játszhat, így a Körmend csapatának Terry Allen (jobbról) lesz az egyetlen két méternél magasabb (203 cm) játékosa Fotó: Szendi Péter

- Nehéz ilyenkor bármit, különösen újat mondani - kezdte gondolatait Gasper Potocsnik, az Egis Körmend vezetőedzője. - Biztosan nehéz mérkőzés vár ránk. Visszanéztük az előző kettőt, amelyeken ugye mindig a vendégcsapat győzött a másik otthonában. Ezek a találkozók is mutatták, hogy a párharcban minden lehetséges. A tervünk az, hogy nagy energiával vetjük magunkat a játékba a Pécs ellen. Idehaza, a saját szurkolóink előtt reményeim szerint jobbak lehetünk! Persze ehhez megfelelő hozzáállás, jó védekezés kell ismét, és kontrollálnunk kell a lepattanózást, akkor előnybe kerülhetünk a meccs végén.

Csorvási Milán, aki Pécsett sérült meg, kedden még biztosan nem segíthet nekünk. Remélem, minél hamarabb ő is visszatérhet. Nem tudom pontosan, hogy ez mikor történhet meg, de ezt a csatát nélküle kell megvívnunk, már csak ezért sem lesz könnyű. Ugyanakkor nélküle is csak a győzelem lehet a célunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!