Sport

2017.05.02. 17:25

Hamarosan Eb - Erős felkészülés vár kosarasainkra

A férfi kosárlabda-válogatott július 12-én Kecskeméten kezdi meg a közvetlen felkészülést az idei Európa-bajnokságra - többek között ez is elhangzott a magyar szövetség keddi sajtótájékoztatóján.

Tóth Gábor

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány emlékeztetett rá, hogy négy éve, amikor átvette a válogatott irányítását, a negyedik kalapból várták az Eb-selejtező sorsolását, most pedig a nemzeti csapat kijutott a kontinenstornára.

- Szeretnénk most is továbbfejlődni, ez az Európa-bajnokság csak egy újabb lépés a célunk, a világbajnoki szereplés felé. Romániában biztosan rengeteg magyar szurkoló lesz kint a találkozóinkon, ami pluszmotivációt adhat nekünk - jelezte Ivkovics.

Hozzátette, a keret még nem végleges, ugyanis az amerikai DeAndre Kane honosítása folyamatban van, amennyiben sikerül, akkor a szintén meghívott Rosco Allen mellett amerikai születésű irányítója is lehet az együttesnek.

- Harcolni megyünk, nem feltett kézzel lépünk pályára egyik mérkőzésen sem, de azt látni kell, hogy míg nekünk két klasszisunk van Hanga Ádám és Vojvoda Dávid személyében, addig a horvátoknál és a spanyoloknál 10-12 ilyen játékos van. Remélem, pár év múlva nálunk is lesz legalább négy-öt ilyen szintű kosaras - fogalmazott Ivkovics.

Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány tart eligazítást csapatának Fotó: MKOSZ

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a férfi Eb-re hatalmas érdeklődés van Magyarországról, ám jegyeket a magyar szövetség nem árusít, csak hivatalos jegyirodán keresztül lehet belépőt vásárolni. A szövetség képviselői felhívták a figyelmet arra, hogy ha valaki nem a magyar csatornán keresztül vásárol jegyet, hanem mondjuk Romániában, annak egyáltalán nem tudják garantálni, hogy beengedik a csarnokba, mivel a magyar szektorba csak itthon lehet jegyet venni.

A férfiak július 12-től Kecskeméten készülnek az augusztus végén kezdődő Európa-bajnokságra, összesen 12 mérkőzéssel. A legrangosabb tornát Kazanyban vívja majd az együttes, amely a házigazdákon kívül a németekkel és Izlanddal találkozik. Az Eb-t augusztus 31. és szeptember 17. között rendezik négy országban, Finnországban, Izraelben, Romániában és Törökországban. A magyar válogatott Kolozsváron játssza majd a csoportmeccseit. Magyarország a C csoportba került, Horvátország, Csehország, Spanyolország, Montenegró és Románia társaságában.

Felkészülési menetrend, július 26-28., Kecskemét: Magyarország, Szlovákia, Irán. Augusztus 4-5., Maribor: Magyarország, Szlovénia, Csehország. Augusztus 11-13., Kazany: Magyarország, Németország, Izland, Oroszország. Augusztus 19-20., Székesfehérvár: Magyarország-Izland (két mérkőzés). Augusztus 24-26., Varsó: Magyarország, Anglia, Lengyelország, Irán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!