Sport

2017.05.08. 18:55

Kétszettes előnyről vesztett a HVSE/SI

Zaklatott idegenbeli mérkőzés után (minimális) hátrányból várhatja az NB II-es női röplabdabajnokság döntőjének szombati visszavágóját a Haladás VSE/Sportiskola csapata.

Horváth Erika

MVSC-MVSI-Haladás VSE/Sportiskola 3:2 (-17, -22, 15, 23, 10).

Miskolc, 200 néző, NB II-es női röplabdadöntő, első mérkőzés, vezette: Varga A., Mocsnik.

Haladás: Horváth D., Bokor, Mikos, MERKLINNÉ, Pető, Dancsecs. Csere: Zoltán (liberó), Mohl-Benesóczky, Fazekas. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Szép számú néző előtt kezdődött a keleti és nyugati csoport bajnokának párharca az NB I-be jutásért. A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, taktikus nyitásaikkal, jó támadásaikkal többpontos előnyhöz jutottak, amit meg is tudtak tartani (17-25). Hasonló forgatókönyv szerint a második játszmát is megnyerte a Haladás (22-25). A harmadik szettben 6-8-ig szintén a vendégeknek állt a zászló, ezt követően viszont fordult a kocka - több téves játékvezetői ítélet is segítette az egyre jobban magukra találó miskolciakat. Hullámvölgybe kerültek a vasiak, szétesett a nyitásfogadásuk, a támadójátékuk - szépített a házigazda (25-15).

Maradéktalanul csak Merklin Ferencné (üt) volt dicsérhető a miskolci meccsen. Balról Bokor Laura, jobbról Mikos Patrícia Fotó: Unger Tamás

Fej fej mellett haladt a két csapat a negyedik játékrészben, mígnem a miskolciak két őket segítő ítélettel három ponttal elhúztak. 19-19-nél egyenlített a HVSE, 23-23-ig megint együtt haladt a két együttes, végül a hazaiak mellé állt Fortuna (25-23). Az ötödik játszmában újabb őket sújtó játékvezetői döntések zökkentették ki a játékból a zöld-fehéreket, ráadásul a reklamáló dr. Mucsi Pétert előbb figyelmeztették, majd ki is állították. Aztán a döntést értetlenül fogadó vezetőedzőt ki is zárták a mérkőzésből. Innen már nem tudott magára találni csapata, elbukta a döntő szettet is (15-10).

Bár az első csatát - és vezetőedzőjét is - elvesztette a Haladás (Mucsi Pétert várhatóan eltiltják a következő mérkőzéstől), az NB I-be jutás sorsa csak a szombati (Sugár úti csarnok, 16.00) visszavágón dől el. Van még esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!