Sport

2017.05.02. 19:25

Vereséget szenvedtek a szombathelyi kézisek

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 23. fordulójában váratlan, fájó vereséget szenvedett a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia; nem tudott meglepetést okozni, kikapott a Haladás VSE-Sport Kft. is.

Tóth Gábor

Gárdony-Pázmánd NKSE-Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 26-24 (14-15)

Gárdony, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Murvai-Buzogány, Szilvási.

SZKKA: Futaki - Mayer 3/2, Smid 3, Császár 1, Szendrei 2, Schneider 8/3, Szecsődi 1. Csere: Tömő (kapus), Takács 2, Győrffy, Pődör 3, Pukler, Gaylhoffer 1, Cser, Csire, Csépke. Edző: Füzesi Ferenc.

Erős tempót diktálva jól kezdett az SZKKA. Aztán a 20. perc környékén váratlanul megtört a vendégek lendülete, küszködtek, sok ki nem kényszerített hibát vétettek. A második félidőben is akadozott a játékuk, pedig hajtottak, jól is védekeztek, rengeteg helyzetet kialakítottak - ám ziccerek sorát puskázták el. Győzelem helyett elbukták a találkozót. Így a bajnoki címért folytatott versenyfutásban az SZKKA komoly hátrányba került a Vasassal szemben - és már nem a saját kezében van a sorsa. Junior: 19-30.

Füzesi Ferenc: - A nagy akarásnak nyögés lett a vége... Három meccsre való helyzetet puskáztunk el, magunkat vertük meg.

Smid Eszter három góllal segítette az SZKKA-t Fotó: SZKKA

Nemzeti Kézilabda Akadémia-Haladás VSE-Sport Kft. 33-21 (15-8)

Balatonboglár, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Buza, Cseszregi.

HVSE: Márkus - Kiss N. 1, Takács K. 3, Doncsecz 2, Hegedűs 4, Hrabovszky 3, Baranyai 3. Csere: Dudora (kapus), Sebestyén, Szabó J. 1, Kaposvári, Bolfán 1, Freiberger 3, Gerencsér. Edző: Hamar Zoltán.

Az esélyesebb hazaiak a kezdő sípszót követően magukhoz ragadták az irányítást. A szombathelyi lányok a percek múlásával azért rendezték a soraikat - de az eredményjelző végig a NEKA magabiztos előnyét mutatta. A zöld-fehér lányok végig nagyot küzdöttek, de ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő. Junior: 44-12.

Hamar Zoltán: - Kétségtelen, hogy jóval erősebb csapattal találkoztunk. Fizikálisan is, és mentálisan is sokkal felkészültebb volt a NEKA. Gratulálok a győzelméhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!