Sport

2017.05.14. 18:05

Söpréssel nyertek: NB I-be jutott a HVSE/SI röplabdacsapata

Bár hátrányból várta az NB II-es női röplabdadöntő Miskolc elleni visszavágóját a Haladás VSE/Sportiskola csapata, egy pillanatra sem torpant meg - kiváló játékkal alig egy óra alatt az NB I-be jutott.

Horváth Erika

Haladás VSE/Sportiskola-Miskolci VSE-MVSI 3:0 (15, 15, 17)

Szombathely, 300 néző, NB II-es női röplabdadöntő, visszavágó, vezette: Varjasi, Hóbor.

HVSE/SI: HORVÁTH D., BOKOR, DANCSECS, MERKLINNÉ, PETŐ, MOHL-BENESÓCZKY. Csere: ZOLTÁN (liberó), FARKAS (liberó), FAZEKAS. Megbízott edzők: Bedőcs Gergely, Petre Mircea Antonio.

Az NB II. nyugati csoportjának bajnoka, a Haladás a keleti első Miskolc otthonában 3:2-re vesztett az NB I-be jutásról döntő első találkozón. Ráadásul az ott kiállított vezetőedző, dr. Mucsi Péter csak a nézőtérről követhette a történéseket. De nem kellett túlságosan izgulnia.

Sikerült! Boldogság tetőfokon - az "égben" Pető Tamara. Balról: Mohl-Bensóczky Anna (13), Horváth Dóra, Bokor Laura (17), Merklin Ferencné (takarva), Farkas Barbara
Fotó: Horváth Krisztina

A vendégcsapat csupán nyolc játékossal érkezett, hazai szurkolók viszont nagyon sokan - ezzel is igazolva, hogy van igény a városban a jó röplabdára.

Dancsecs Nikolett jó nyitásaival indította be a hazaiak motorját, és ezzel kézbe is vette a Haladás a játék irányítását, hamar nagy előnyre tett szert (10-2). A miskolciak szinte csak akkor tudtak pontot szerezni, ha volt módjuk középen, centerposzton támadni. De egyre kevesebb lett, hiszen a játék minden elemében kiválót nyújtottak a maximálisan koncentráló, egymást felülmúló szombathelyi lányok (25-15). És a másodikban sem lankadtak, jól nyitottak, támadtak, jól mezőnyöztek és a sáncuk is egyre jobban összeállt. 12-11-ig tudták tartani a lépést a miskolciak, aztán csak arra ocsúdhattak, hogy már 2:0-ra vezet a HVSE (25-15). Amely picit megtorpant a harmadik szettben (10-8), de aztán az addig is mutatott tudatos, pontos játékával könnyen lerázta egyre bénultabbnak, tanácstalanabbnak tűnő riválisát (25-17). A Haladás/Sportiskola alig egy óra alatt abszolválta a sorsdöntő mérkőzést, a 3:0-s győzelemmel pedig bejutott az NB I-be. Volt mit ünnepelni.

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: - Nehéz volt nézőként követni a mérkőzést. De a lányok nagyon motiváltan, taktikusan játszottak, végre úgy nyitottak, hogy az ellenfél nem tudott támadásokat indítani. És a nyitásfogadásunk is stabil volt, a feladónk, Horváth Dóra pedig a megbeszéltek szerint szolgálta ki az ütőket. Köszönöm a csapatnak, hogy nélkülem is nyertek. A szurkolóinknak pedig az egész éves biztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!