Sport

2017.05.12. 18:55

Győznie kell a HVSE/SI-nek a miskolciak ellen

Szombaton 16 órakor kezdődik a Sugár úti kiscsarnokban az NB II-es női röplabdabajnokság visszavágója.

Horváth Erika

Ha 3:0-ra vagy 3:1-re tudna nyerni a Haladás VSE/Sportiskola, akkor biztosan megszerezné az NB I-es tagságot. Az NB II. keleti csoportjának győztese, az MVSC-MVSI otthonában, Miskolcon kezdődött a döntő, amelynek tétje az NB I-be jutás. Az első találkozón 2:0-s vezetésről 3:2-re kikapott a nyugati csoport bajnoka, a Haladás VSE/Sportiskola. Ráadásul reklamálásért kiállították a szombathelyiek vezetőedzőjét, dr. Mucsi Pétert, aki így a visszavágón nem irányíthatja a kispad mellől a csapatot. Szombaton 16 órakor kezdődik a Sugár úti kiscsarnokban a visszavágó. A párharc végkimenetele továbbra is kétesélyes. Ha a Haladás 3:0-ra vagy 3:1-re nyerni tud, megszerzi az NB I-es tagságot.

Bármilyen arányú miskolci győzelem esetén a borsodiak léphetnek az első osztályba. Ha 3:2-re nyer a Haladás, akkor egy hatodik játszma, az ötödikhez hasonlóan rövidített (15 pontig tartó) „aranyszett" következik, és annak a nyertese lesz a párharc végső győztese. -

A versenykiírás szerint a kiállításért egymeccses eltiltás jár, és még 40 ezer forintos pénzbüntetést is kaptam - utalt a rossz emlékű miskolci mérkőzés következményére Mucsi Péter. - Így a hazai találkozón a másod-edző Petre Mircea Antonio és talán még az utánpótlás-szakágvezetőnk, Bedőcs Gergely lesz a lányok mellett. Készülünk, megpróbáljuk sikerrel megvívni ezt a csatát. Ehhez elsősorban a nyitásfogadásunkon, illetve a nyitásainkon kell javítanunk. Miskolcon lázas betegség miatt nélkülöznünk kellett az egyik liberójátékosunkat, Farkas Barbarát, tegnap tudott újra csatlakozni hozzánk.

A többiek - a szezonvégi kisebb-nagyobb nyűgöktől eltekintve - rendben vannak. Mindenképpen megjegyzendő, hogy csak a győztes csapat számára ér véget a szezon. Amelyik alulmarad, az kap még egy lehetőséget az NB I-ért: oda-visszavágós osztályozót játszhat az első osztályban utolsó, 11. Palota RSC-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!