Sport

2017.05.08. 18:55

Az SZKKA II. már biztosan második

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 22. fordulójában megyei rangadót nyert a CVSE ellen, ezzel az ezüstérmét már bebiztosította az SZKKA II., győzött a Bük és a Sárvár is, a Körmend viszont kikapott.

Vas Népe Sport

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II.-Celldömölki VSE 36-25 (18-15)

Szombathely, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Atyimov, Jáger.

SZKKA: Károly - Szuhogyi 1, Cser 3, Pődör R. 15, Kiss V. 3, Bozzai 7, Bódi. Csere: Kovács T., Woth 3, Dénes, Debreczeni 1, Csapó, Keszei, Csépke 3. Edző: Józsa Krisztián.

CVSE: Pongrácz - FARKAS 5, Németh 4, SZOMORKOVITS A. 5, Bagics 1, FREIBERGER 10, Füzfa. Csere: Marton. Edző: Kósa Ottó.
Az első félidőt szorossá tudta tenni a szívós vendégcsapat a pontatlanul játszó szombathelyi lányok ellen. A második játékrészben aztán a hazaiak fokozatosan felőrölték a celliek ellenállását. Jöttek a könnyű gólok lerohanásból, a különbség egyre nőtt, megérdemelten nyert az SZKKA. Újabb győzelmével bebiztosította az ezüstérmet a szombathelyi gárda, és továbbra is versenyben van a bajnoki címért. Junior: 34-9.

Józsa Krisztián: - Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, ezért volt nehézkes az első félidő. A másodikban viszont fizikálisan felülmúltuk ellenfelünket.

Kósa Ottó: - A hosszabb kispaddal rendelkező hazaiak a végére szétfutottak minket.

Veszprémi Egyetemi SC-Körmendi DMTE 28-23 (15-11)

Veszprém, 30 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Körmend: Anek - Török 3, Faragó 3, Adorján 6, Szabó A., Németh A., Kiskós 6. Csere: Bokor 1, Benedek 3, Cser 1, Horváth D., Szalai. Edző: Oláh Sándor.

Az első tíz percben oda-vissza estek a gólok, aztán a nagy rohanásból a hazaiak jöttek ki jobban, megléptek a félidő végére. A folytatásban már a védekezés és a támadás sem működött a Körmendnél, végig a hazaiak diktálták a tempót, megérdemelten nyertek. Junior: 36-36.

 

 

Tapolca VSE-Dr. Lupo-Büki TK 19-25 (11-10)

Tapolca, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Baranyai N., Baranyai Zs.

Bük: HARASZTOVICS - BINDER 6, Csóka 3, Szabó D. 6/3, NÉMETH D. 5, Csabai, Szabó N. 3. Csere: Szalai (kapus), Pukler, Szenczi 2, Németh B., Markó, Fazekas, Horváth K. Edző: Mátés István.

Az első félidőben sok hibát vétett a Bük, így a játékrész közepén átvette a vezetést a sereghajtó házigazda, és - meglepetésre - előnnyel vonulhatott szünetre. A második játékrészben már jobban játszott a Bük, magához ragadta az irányítást, végig egy-két góllal vezetett, a hajrában pedig átrohant ellenfelén, és érvényesítette a papírformát. Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Bük mindenképpen negyedikként végez. Junior: 17-25.

Sárvárfürdő Kinizsi-Bajnok DSE Nemesvámos 31-25 (17-14)

Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Gilitsch.

Sárvár: JURIK - HEGYI 5, MÓROCZ 5, HORVÁTH, SOÓS 1, NARDAI, VAJDA 8/5. Csere: FARKAS 5, PATAKI, BOLFÁN 6, DONCSECZ 1, CSÓKA. Edző: Rozmán Gergő.

Nagy iramban kezdtek a csapatok (6. perc: 5-5), majd összeállt a Sárvár védekezése, a kapuban Jurik elkapta a fonalat, és ötletes támadásokkal meglépett a házigazda (15. perc: 10-5). Szünetre közelebb jött a Nemesvámos, de a második félidő nagy részében maradt a három-négy gólos biztonságos hazai előny. Magabiztosan és látványosan játszottak a sárváriak, és mivel több bajnokijuk már nincs, szép győzelemmel fejezték be az idényt. Junior: 17-47.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!