Sport

2017.06.06. 16:25

Kakuk-tripla és országos csúcs

SZEGED - A Répcelaki SE két klasszisa a tízből öt érmet elhozott a tekézők egyéni országos bajnokságának döntőjéről. Kakuk Leventéé lett mind a három arany, Zapletán Zsombor pedig egy-egy ezüstöt és bronzot nyert.

Horváth Erika

A magyar szövetség a szezon legvégére, a csapatbajnokság és a világbajnokság utánra időzítette a tekézők egyéni országos bajnokságának döntőjét, amelyen 36-an vehettek részt; a válogatott kerettagok alanyi jogon, a többiek egy selejtezősorozat után. Végül 34-en léptek pályára Szegeden, köztük kilenc vasi versenyző is - hatan a Répcelaki SE, egy-egy tekés a Vasasszonyfa, a Sárvári Kinizsi és Szentgotthárdi VSE színeiben.

Parádésan szerepeltek a répcelakiak, négyen is bekerültek a legjobb tízbe a 120 vegyes gurításos versenyben, sőt. Répcelak történetének első tekebajnoki címét szerezte meg Kakuk Levente 681 fával. Az ezüstérmet pedig Zapletán Zsombor érdemelte ki 665-tel - végsőkig kiélezett csatában egy fával előzte meg a szegediek klasszisát, Kiss Norbertet.

Annál jobban már nem nagyon lehet szerepelni, mint ahogy Kakuk Levente tette: három bajnoki aranyat, egy országos és egy egyéni csúcsot zsebelt be a szegedi ob-n   Fotó: Unger Tamás

Másnap a sprintversennyel folytatódott az ob programja; 32-en kezdhették meg a 40 vegyes gurításos, egyenes kieséses viadalt. A nyolc vasi versenyzőből hatan léptek tovább a 16 közé, a negyeddöntőbe Kakuk Levente, Ritter Tamás (Répcelak) és Farkas Imre (Sárvári Kinizsi Kékgolyó) jutott be.

A következő akadályt Kakuk tudta közülük sikerrel venni - csapattársát, Rittert búcsúztatta szoros csatában, Farkas pedig - szintén 1:1 után - "sudden victory"-val (hirtelen győzelem, három-három gurítás telire) maradt alul Danóczy Richárddal, a Győr-Szol játékos-edzőjével szemben. Kakuk és Danóczy jutott a fináléba, amelyet a répcelakiak ötszörös világbajnoka nyert meg 2:0-ra.

És volt még egy eredményhirdetés, az összetett versenyé, ahová a résztvevők 120 gurításos és a legjobb sprinteredményét számítják be. Kakuk Levente éppen a fináléban "sprintelt" a legjobban, a 227 és a 681 fa 908 fás új összetett országos csúcsot jelentett. Zapletán Zsombor itt is felállhatott a dobogóra, 874 (665+209) fával a bronzérmet szerezte meg.

Zapletán Zsombort is csak dicséret illetheti: egy ezüstöt és egy bronzot is szerzett

- Egyszer, 2009-ben már tripláztam, de akkor még a sprint- helyett párosverseny volt - mondta az országos bajnokságon három aranyat szerző 37 esztendős Kakuk Levente.

- Az ob előtt egy héttel véget ért világbajnokság után (amelyen ezüstérmes lett a magyar férficsapat) holtfáradtan nyolcan azt mondtuk, hogy a szegedi versenyig már nem veszünk tekegolyót a kezünkbe. Én betartottam. Muszáj volt egy kicsit rápihenni - nem is értem, miért nem az ob-t rendezték előbb. Szerencsére fel tudtam tüzelni magam, nagyon jól sikerült a verseny: három bajnoki arany, egy országos csúcs, sőt, a kieséses verseny döntőjében elért 227 fánál sem volt eddig jobb sprinteredményem.

Dobogósok és a vasi versenyzők eredményei;

Egyéni (120 gurítás): 1. Kakuk Levente (Répcelaki SE) 681 fa, 2. Zapletán Zsombor (Répcelak) 665, 3. Kiss Norbert (Szegedi TE) 664, 6. ifj. Brancsek János (Répcelak) 613, 8. Móricz Zoltán (Répcelak) 609, 13. Horváth Zoltán (Vasasszonyfa) 587, 19. Molnár Pál (Répcelak) 579, 25. Ritter Tamás (Répcelak) 563, 26. Farkas Imre (Sárvári Kinizsi Kékgolyó) 561, 30. Cserpnyák Árpád (Thermalpark-Szentgotthárd) 538.

Sprint: 1. Kakuk Levente, 2. Danóczy Richárd (Győr-Szol), 3. Járfás Szilárd (ZTK) és Kiss Norbert (Szeged). Összetett: 1. Kakuk Levente 908, 2. Kiss Norbert 880, 3. Zapletán Zsombor 874, 6. ifj. Brancsek János 822, 7. Móricz Zoltán 812, 14. Molnár Pál 781, 19. Ritter Tamás 766, 24. Farkas Imre 748, 28. Cserpnyák Árpád 723.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!