Sport

2017.06.28. 17:05

Király Kupára fel - Szombat délután a futballé a terep Szombathelyen

SZOMBATHELY A Haladás állandó résztvevője a Király Kupának, amelyet szombaton 14. alkalommal rendeznek meg a Király Sportlétesítményben.

Pum András

Szombaton 14. alkalommal kerül sor a Király Sportlétesítményben a Király Kupára. Délután kettőkor Haladás-Paks, 15.30-kor Vasas-Sopron mérkőzést rendeznek, 17.30-kor a két vesztes a harmadik, 19 órai kezdettel a két győztes az első helyért csap össze. Az esemény sajtótájékoztatóján Király Gábortól, a kupa megalapítójától, a Haladás 108-szoros válogatott kapusától megtudtuk, ezúttal - az egyenlő esélyek jegyében - a K1RALY márkanevű labdát használják a bemelegítésnél és a meccseken is.

Azt is elmondta, mivel korábban nem mindig tudott személyesen részt venni a tornán, a Haladásnak is köszönhető, hogy évről évre sikeresen megrendezik. A zöld-fehér klub ugyanis állandó résztvevője a kupának, és szív-ügyének tekinti. Ehhez kapcsolódva Tóth Miklós, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás ügyvezető igazgatója jelezte: a klub minden nyáron a kupához igazítja a felkészülését, noha ezúttal is lett volna lehetőségük edzőmeccseket vívni, ez a torna élvezett elsőbbséget.

Komláti István a Király Sportlétesítmény menedzsere (jobbról), Tóth Miklós, Halmosi Péter, Mészöly Géza és Király Gábor a Király Sportlétesítményben tartott sajtótájékoztatón Fotó: Szendi Péter

- Normális mederben zajlik a felkészülésünk, sőt rá is tettünk egy lapáttal, hiszen rutinból nem lehet megismételni a hatodik helyezést - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezető-edzője. - Fontos, hogy egy klubnál legyenek tradíciók, ilyen a Király Kupa is, amelyen mindig részt veszünk. Remek alkalmat kínál arra, hogy élesben megnézzük a próbajátékosokat és az újonnan szerződtetett futballistákat. Az elődöntőbeli ellenfelünk, a Paks ellen - Csertői Aurél kollégám személye miatt - mindig preztízsmeccseket vívtunk, ezúttal is nagy csatára számítok. Huszonöt játékost nevezhetünk, két részre osztom a keretet, mindenki egy-egy mérkőzést játszik. Mindent megteszünk, hogy döntőbe kerüljünk.

- Hét Király Kupán vettem már részt, kétszer meg is nyertük. Jó lenne harmadszor is magasba emelni a trófeát - fogalmazott a vasiak csapatkapitánya, Halmosi Péter. - Egy kupának mindig rangja van, habár az edzőmeccsek is fontosak, itt négy csapat verseng az első helyért. Társaim nevében is ígérem, odatesszük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!