Sport

2017.06.13. 09:47

Vége a focinak, jöhet a nyár

Bepótolták az elmaradt 16. fordulót a csapatok a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság szombathelyi csoportjában - ezzel véget ért a 20116/2017-es szezon. A Vasszécseny lett a bajnok, a Ják érdemelte ki az ezüst-, a Spari pedig a bronzérmet. A Táplán zárt sereghajtóként.

Tóth Gábor

A már bajnoki címét már hetekkel ezelőtt bebiztosító Vasszécseny kikapott a Söpte vendégeként - elszenvedve így szezonbeli második vereségét. A Ják biztosan hozta el a három pontot Toronyból. A végére elfáradni látszó Spari Gyöngyöshermánban is elbukott. A Gencsapáti meglepte, megverte a Bozsokot. A végére belelendülő Balogunyom hat gólt rúgott a Sének. A téli szünetet még az utolsó helyen töltő Szentpéterfa jól hajrázott, nyert Újperinten is, fellépett a 11. pozícióba.

Torony-Ják 1-5 (1-3). Torony, vezette: Monostori I.

Torony: Németh Á. - Binger, Szabó G., Németh M., Barta, Babos, Rácz, Nagy B., Bakucz, Dankovics, Juhász.

Ják: Matyi - Svob, Dobos Á. (Czeglédy), Máté P., Máté D., Mészáros G. (Tóta), Mészáros T. (Barbalits), Kóger, Vad, Máté Á. (Iszak), Mészáros B.

Gólszerzők: Barta, ill. Mészáros T. (2), Máté P. (2), Máté D.

A mérkőzésen megérdemelt jáki siker született a bajnokság végére létszámban teljesen elfogyó hazaiak ellen.

Újperint-Szentpéterfa 0-3 (0-1). Szombathely, 80 néző, vezette: Bazsó F.

Újperint: Janzsó - Török, Baranyai, Vas T., Szekeres, Varga A., Molnár D., Rudolf (Pungor), Mészáros, Tóth D. (Maurer), Horváth D.

Szentpéterfa: TÁNCSICS - LEIDLI (Azoitei), TÖRÖK, TÓTH G., Gaál Á., Wágner R. (Kajáry), Csordás Zs. (Csordás Cs.), TÓTH SZ., GAÁL R., Wágner Sz. (Keringer), JURASITS.

Gólszerzők: Azoitei, Gaál R., Csordás Zs.

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott a pályán. A folytatásban a hazaiak csak helyzetekig jutottak, míg a Szentpéterfaiak célratörően játszottak, gólokat szereztek. Összességében megérdemelt a vendégek győzelme.

Tanakajd-Felsőcsatár 2-1 (1-1). Tanakajd, 100 néző, vezette: Farkas G.

Tanakajd: Somogyi - Könczöl, Orsós J., Kölkedi D., Marcz G. (Maczek), Orsós G. (Hittaller), Marcz M., Sebestyén, Balázs, Tóth A., Komáromi.

Felsőcsatár: Kossuth - Gerencsér, Csoknyai, Szabó B. (Kiss G.), Cobzaru, Kiss M., Tóth A., Schmalzl, Tieber, Böhm, Horváth L. (Krancz).

Gólszerzők: Könczöl, Tóth A., ill. Schmalzl.

Van, hogy egy meccs jól sikerül, s van, hogy kevésbé - és mint azt tudjuk a kötelező általában a legnehezebb. A Tanakajdi ifjúsági csapat meggyőző teljesítménnyel a tavalyi év után ismét bronzérmet szerzett.

Gyöngyöshermán-Szentkirál-Elektromol Spari 4-1 (2-0). Szombathely, vezette: Bedi T.

Gyöngyöshermán: Káldi - Szilvágyi, Horváth Á., Kirchmajer, Hegedűs, Szabó A., Nardai, Szép, Sturm, Serbán (Kis), Varga D. (Tóth Zs.).

Spari: Farkas B. - Bodorkós, Sipos (Vertetics), Varga B., Pulai, Holdosi (Lobozár), Bolfán, Varsányi, Kelemen, Németh R., Horváth Z.

Gólszerzők: Sturm, Serbán, Nardai, Szép, ill. Varsányi.

Zanat-Tápláni KSK 2-1 (1-1). Szombathely, vezette: Tóth R.

Zanat: SZALAY - Lakatos Zs., SCHMIDT Szabó Z. (Nyul), HORVÁTH G. (Iszak), Gyurácz, Tancsics (Molnár A.), LAKATOS T., Kovács G., Bárdics, Putz.

Táplán: Farkas G. - Hajmási (Gombos), Mikovics, Borbás, Badics, Kovács B., Káldi, Rajzinger, Jantos (Gáspár), Polgár, Horváth E.

Gólszerzők: Molnár A., Bárdics, ill. Badics.

A sportszerű mérkőzésen a szerencsésebb csapat szerezte meg a három pontot. Zanati együttes 10. helyezésével minden előzetes várakozást felülmúlt.

Söpte-Vasszécseny 3-2 (0-0). Söpte, 100 néző, vezette: Héra Cs.

Söpte: Markovits - Nyul, Varga Cs., Kovács E., Pusker, Orbán, Kovács Zs., Pereszteghy (Szakács), Nagy K., Varga A., Kovács Sz.

Vasszécseny: Farkas B. - Pongrácz Zs., Viszked B., Kőműves, Horváth Sz. (Horváth D.), Pongrácz D. (Bori), Boda (Balázs), Szalai, Devecseri (Viszked P.), Horváth Á. (Horváth G.), Vadász.

Gólszerzők: Kovács E., Varga A., Orbán, ill. Szalai, Vadász.

Kiállítva: Kovács Sz. (30.), ill. Farkas B. (67.).

A hazai csapat nagyot küzdött és megérdemelten tartotta otthon a három pontot az osztály legjobb együttese ellen. A gólkirályi cím ebben az évben 35 gólos Kovács Erikhez került, aki évek óta szíve, lelke, motorja a söptei csapatának. A söptei klub gratulál a vasszécsenyi csapatnak bajnoki címhez, és sok sikert kíván a megyei I-es szerepléséhez.

Gencsapát-Bozsok 2-1 (1-1). Gencsapáti, 110 néző, vezette: Pungor Z.

Gencsapáti: Lőrincz D. - VARGA D., Domján (Geröly G.), CZÖMPÖL, VIDA (Szabolics), Horváth T., Lőrincz T., SZIGETVÁRI, PINTÉR (Geröly Á.), Tar, Komáromi (Vincze).

Bozsok: Miklós - Kántor (Tóth G.), Iker (Bigner), Dévényi, Horváth P., Kovács P., Rapi (Radics), Tompek, Kiss M., Németh D., Pónácz

Gólszerző: Varga D., Pintér, ill. Horváth P.

Kiállítva: Tar (56., Gencsapáti).

A hazai csapat a mérkőzés elején vezetést szerzett, amelyre a félidő közepén a vendégek válaszoltak. Az első félidőben jobbára a Gencsapáti előtt adódott több gólszerzési lehetőség. A második félidő elején ismét a hazaiak szereztek vezetést, de egy fegyelmezetlen kiállítás miatt emberhátrányba kerültek. A Bozsoki csapat folyamatos nyomás alatt tartotta a hazai kaput, de a kapufa is a Gencsapátit segítette, és az eredmény már nem változott.

Balogunyom-Honvéd Sé 6-2 (3-1). Balogunyom, 110 néző, vezette: Horváth P.

Balogunyom: Zámbó (Für) - HAJÓS, SZÉN, HOMOR M. (Dömötör), KISS M., Kalmár (Balogh T.), Böle, HOMOR D., DÁVID, Papp M. (Németh Á.), Nemes.

Sé: Földi - Balogh D. (Séfer S.), Séfer P., KOVÁCS K., WERDERITS, Farkas P., Fichtacher, Soós, Kiss P., SÜMEGI (Deutsch-Szalai), Uri.

Gólszerzők: Kiss M. (5), Dávid, ill. Sümegi (2).

A Balogunyom helyenként jól játszva, de helyzeteinek többségét kihagyva győzött az idény végi védekezést bemutató Sé ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!