Sport

2017.06.26. 17:30

Viharvert strandfoci - A hét második felében fejezik be a bajnokságot

KÖRMEND A legjobb nyolc mezőnyéig jutottak az idei Rába-parti strandfoci-bajnokságban, vasárnap délután azonban a vihar miatt félbeszakadt a rendezvény. Folytatás a hét második felében.

Németh Zsolt

Nagy hagyománya van a Rába-parti városban a strandon rendezett sporteseményeknek. Ilyen a nagy múltú strandfocibajnokság is, amely hosszú évekig magánkezdeményezés keretében, összefogással zajlott. Ma már a város és a Körmendi FC közösen bonyolítja. Az idén húsz csapat részvételével kezdődött meg a bajnokság szombaton a Rába-parti, legendás, döngölt talajú pályán. Ekkor még igazi strandidő fogadta a csapatokat és a nézőket, a pályát gyakran kellett locsolni a szárazság miatt.

Ezúttal a nevezőket négy csoportba sorsolták, így mindenkinek garantált volt legalább négy mérkőzés, és csak a csoportok utolsó helyezettjei nem jutottak tovább a legjobb 16 közé.

Vasárnap reggel - a hajnali zivatarok következményeként - kicsit nedves, de játékra alkalmas pályán folytatódott a bajnokság, amely el is jutott a legjobb nyolc mezőnyéig, de délután két órakor ott is lecsapott a vihar, amely egy gyorsvonat sebességével zúdult a rendezvényre. A szervezőket nem érte váratlanul az esemény, mert folyamatosan figyelték az előrejelzéseket, így mindenki időben biztonságos helyet kereshetett, és a technikai eszközöket sem érte kár, mindent sikerült elpakolni. Ugyanakkor a parton álló öreg fa egyik méretes ágát letörte a vihar, ami megrongálta a labdafogó hálót.

Szombaton még tökéletes volt a pálya Fotó: Szendi Péter

A lehúzott napernyőket és az asztalokat is döntögette az orkán erejű szél. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű eső miatt a játéktér is alkalmatlanná vált a folytatásra, így a hátralévő nyolc mérkőzést és a kísérő rendezvényeket - mint például a büntetőrúgó versenyt - elhalasztották. A tervek szerint a hét második felében pótolják azokat, a versenyben maradt csapatokkal egyeztetve.

A tombolasorsolást pedig a vihar után, online közvetítéssel tartották meg, a nyertesek a polgármesteri hivatalban vehetik át a nyereményeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!