Sport

2017.06.29. 17:50

Tájfutás vasiakkal

LJUBLJANA Szép eredményekkel tértek haza a Vas megyei tájfutók az Alpok Adria Kupa nemzetközi versenyről.

Tóth Gábor

A szlovéniai Ljubljana térsége adott otthont az idei Alpok-Adria Kupa nemzetközi tájfutó találkozónak, amelyen osztrák, német, svájci, olasz, szlovén, horvát és magyar régiók nevezték versenyzőiket. Az idei megmérettetésen csak Vas megye képviselte a magyar színeket - az összesített pontversenyben a 10. helyen végzett a küldöttség.

A megye válogatottját a Haladás VSE és az Alpokalja SK tájfutói alkották. A háromnapos eseményen a váltó-, a normáltávú és a középtávú verseny eredményei számítottak bele a régiók pontversenyébe - de ezen kívül még egy sprintfutamot is rendeztek. Komoly fizikai és technikai kihívást jelentő pályákon futhattak a versenyzők, akik közül többen is kiemelkedő eredményt értek el.

Pásti Fanni Fotó: Kiss Eperke

Különösen jól teljesített Pásti Fanni, aki egy arany- és egy ezüstérmet is begyűjtött, ezzel Vas megye legeredményesebb futója lett. 1995 után a jövő évben ismét Vas megye adhat otthont a találkozónak.

Érmes vasi eredmények, középtáv, W16: 2. Pásti Fanni (AA-Team Vas). Hosszútáv, W16: 1. Pásti Fanni (AA-Team Vas). W45: 2. Juhász Júlia (AA-Team Vas). M14: 1. Molnár Péter (Alpokalja SK). Sprint, M16: 1. Bognár Zoltán (Alpokalja SK), 2. Sarkadi Lehel (Haladás VSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!