Sport

2017.07.11. 18:30

A Vasi Vasember utóhangjai

A versenyigazgató jórészt, a legnagyobb létszámú Vas megyei csapat vezetője nagyon elégedett lehetett - utóhangok a 33. Vasi Vasember triatlonversenyről.

Horváth Erika

A 33. Vasi Vasember új versenyközponttal várta az idei mintegy 400 résztvevőt, ebből következően kicsit módosult a kerékpáros és a futópálya, és teljesen új pályát jelöltek ki a Csónakázótóban az úszáshoz.

- Mivel az összes versenybíró, valamint a versenyzők, illetve a segítők nagy része szerint az uszodával szemközti terület jobb hely, mint a korábbi, Kenderesi úti, egyet kell értenem velük annyiban, hogy sokkal több lehetőségünk van, mert itt nagyobb a területünk. Kicsit tanulóév volt ez nekünk, szervezőknek is, elsőre nem sikerült minden tökéletesen, de vannak ötleteink a jövőre nézve - értékelt Jerse András versenyigazgató. - Ha hasonlóan nagyon nagy lesz a meleg, a cateringet, illetve a frissítést át kell helyeznünk a tűző napsütés elől. Az úszás viszont nagyon jó volt, jobban át lehetett látni, jobban lehetett szurkolni, mint eddig. Az biztos, hogy a versenyközpont és az úszás az ideihez hasonló lesz, de finomításokra van szükség. Például az utcákon. Hiába bójáztuk ki az egyik sávot, ez nem jelentett semmit az autósoknak, ráhajtottak, a fele tönkrement, széttörött, így akadtak veszélyes útszakaszok a kerékpárosok, illetve a futók számára. Valószínűleg a verseny idejére le kell majd záratni a Kenderesi utat.

A Vasi Triatlon Sportegyesületet képviselő versenyzők a Vasi Vasemberen. Kialakult egy nagy és összetartó csapat
Fotó: Vasi Triatlon SE

Nagyon szívet melengető színfoltja volt a versenynek a januárban megalakult Vasi Triatlon SE kötelékében induló csapat - amely a szándékoknak megfelelően a kezdetekhez, a 80-as évekhez hasonlóan meg tudta pezsdíteni a Vas megyei triatlonéletet.

- Felemelő érzés látni, ahogy ez a csapat ilyen rövid idő alatt felnőtté vált. Személy szerint a megalakulásunk óta erre a napra vártam - mondta kissé elérzékenyülve a verseny után Stojcsics Balázs, a sportegyesület elnöke, aki természetesen maga is teljesítette a Vasi Vasember távját. - 25 egyéni versenyzőnk és három csapatunk vett részt a megmérettetésen. Úgy gondolom, hogy ez a verseny végérvényesen összekovácsolt minket. Ez a nap, a Vasi Vasember napja lesz a mi karácsonyunk minden évben.

És még tartoztunk a váltó-eredményekkel, ahol sok Vas megyei versenyző állhatott fel a dobogóra.

Férfi váltó: 1. Németh Péter-Sipos Szabolcs-Szabó Zoltán (Csigahajtók) 2:27:04, 2. Polgár István-Völgyi Márton-Polgár Tamás 2:31:39, 3. Kámán Gergely-Bödő Imre-Prajczer Péter (GYSEVas(Úti)Vasemberek) 2:33:51. Női váltó: 1. Jaczkó Eszter-Kenyeri Judit-Bodorkós-Horváth Kata (GYSEV Vasúti Vasladyk) 2:40:13, 2. Béry-Nagy Eszter-Cseri Judit-Gábriel Tímea (Szombathelyi Futóklub) 2:58:57, 3. Dala Kitti-Tollár Szilvia-Osztrosics Krisztina (Vasi Csajok) 3:00:52. Vegyes váltó: 1. Kovács Anna-Tomka János-Molnár Zita (SzoESE Triteam) 2:08:46, 2. Kálovics Anikó-Kelemen Tibor-Galavits Patrik 2:10:17, 3. Zsirai Milán-Zsirai Gábor-Fülöp Gyöngyi (Traning) 2:36:35.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!