Sport

2017.07.19. 17:00

Govens marad a Falcóban

SZOMBATHELY A Falco KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata hosszabbított a tavalyi szezon legjobbjával, a gárda kulcsemberével, Darrin Govensszel.

Tóth Gábor

A szombathelyi szurkolók által várva várt hírt jelentett be szerdán Gráczer György, a Falco KC Szombathely ügyvezetője: a tavalyi ezüstérmes csapatból Váradi Benedek, Tóth Norbert, Aleksandar Pustahvar és Ivan Zigeranovic után újabb kulcsembert, a tavalyi bajnokság talán legjobb játékosát, Darrin Govenst is sikerült megtartani - újabb egy évre szóló szerződést kötöttek a felek. A 29 esztendős irányító-hátvéd az előző szezonban meccsenként 38 percet töltött a pályán, 21 pontot, 6 gólpasszt átlagolt.

- Govensben megvolt a hajlandóság a folytatásra, és végül gyorsan egyezségre jutottunk - jelezte Gráczer György. - Közönségkedvenc játékosunkat vonzotta az európai kupaporond, valamint motiválta, hogy a tavalyi csapat magja együtt maradt, idén is ütőképes társaság formálódik Szombathelyen - így komoly célokért küzdhet. Fontos megjegyezni, hogy Govens megtartásában elévülhetetlen érdemei vannak a Vulcano Energia ügyvezetőjének, Kocsis Gábornak.

Darrin Govens sárga-feketében folytatja Fotó: Szendi Péter

Gráczer Györgytől megtudtuk még, hogy a Falco leigazolta az U20-as válogatott 19 éves, 193 centis bedobóját, Kucsora Csabát. A Rátgéber Akadémia bajai származású játékosa az előző szezont kölcsönben a MAFC együttesében töltötte. Kozma Gergő viszont távozik Szombathelyről, ugyanis amerikai ösztöndíjának köszönhetően a tengerentúlon pattogtat majd - egyetemi évei után a Falco természetesen visszavárja saját nevelésű játékosát.

A Falco továbbra is tárgyalásban áll az előző két évet Olaszországban töltő Perl Zoltánnal (is).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!